Wijndal over interesse Overmars: "Mooi als zo iemand dat zegt"

Wijndal over interesse Overmars: "Mooi als zo iemand dat zegt"

8 mei 2021 – Owen Wijndal staat deze zomer mogelijk voor een transfer naar Ajax. Technisch directeur Marc Overmars zei eerder deze week dat de linksback voor zijn club 'een heel goede speler zou zijn'. Wijndal zelf is blij met die woorden, maar kon over een transfer nog weinig zeggen.

"Het is mooi als zo iemand dat zegt", begon Wijndal in gesprek met ESPN. Hij werd gevraagd te reageren op het interview van Overmars met De Telegraaf. "Ik kan niet ontkennen dat dit voor ons een heel goede speler zou zijn", waren toen zijn exacte woorden. "Een jonge jongen, Nederlander en beginnend international. Beginnend, want anders gaat AZ weer heel hoog in de boom zitten. Ik denk dat ik wel zaken kan doen in Alkmaar. Maar of ik dat doe, is een tweede."

Ook Wijndal zelf kon daar nog niks over zeggen. "Ik focus me gewoon op AZ. Ik hoop nog tweede te worden en me daarna te focussen op het EK. Ik heb er nog niet over nagedacht", reageerde hij, al deed hij dat met een grote glimlach. "Omdat jij moet lachen, moet ik ook lachen", wuifde Wijndal de opmerking van Marciano Vink weg dat zijn lach iets zou verraden. "Ik focus me gewoon nog op AZ."

Wijndal is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen als basisspeler bij AZ. De linksback miste nog geen enkele wedstrijd en was met onder meer vijf assists belangrijk. Ook droeg hij vanavond tegen Fortuna Sittard voor de tweede keer de aanvoerdersband. Wijndal heeft in Alkmaar nog een contract tot de zomer van 2023. 

Lees ook: Tiental AZ stelt Europees voetbal veilig en blijft jagen op CL

gerelateerd