Babel houdt met goal tegen Besiktas titeldroom Galatasaray in leven

8 mei 2021, 22:21

Galatasaray mag nog altijd dromen van de Turkse landstitel. De ploeg won zaterdagavond de topper tegen koploper Besiktas met 3-1, waardoor het verschil verkleind werd tot drie punten. Ryan Babel leidde de zege in met een vroege openingstreffer, zijn vijfde treffer van het seizoen.

Het was voor Galatasaray de laatste kans om aan te haken. De ploeg ging de topper in met een achterstand van zes punten op koploper Besiktas en vier op nummer twee Fenerbahce, dat eerder op de dag won bij Ankaragücü (1-2). Met hierna nog twee wedstrijden te spelen moest Galatasaray winnen om de droom van de landstitel in leven te houden.

Al na tien minuten hielp Babel zijn ploeg bij die missie door de 1-0 binnen te schieten. Uit een penalty - veroorzaakt door Ryan Donk - kwam Besiktas tegen het einde van de eerste helft nog op gelijke hoogte, maar de inmiddels 35-jarige spits Falcao kwam nog voor rust met een antwoord. Arda Turan, oud-speler van onder meer Atlético Madrid en FC Barcelona, gooide de wedstrijd in de tweede helft op slot door de 3-1 te maken. Halil Dervisoglu viel in de laatste minuut nog in, al was de wedstrijd toen al gespeeld.

Met Besiktas nog altijd op 81 punten, Fenerbahce op 79 en Galatasaray op 78 belooft het slot van de Turkse competitie spannend te worden. Babel en zijn ploeggenoten spelen nog tegen Denizlispor en Yeni Malatyaspor, Besiktas treft Fatih Karagümrük en Göztepe en voor Fenerbahce zijn dat Sivasspor en Kayserispor.