Van Bergen in discussie over toekomst: "Hier word ik chagrijnig van"

Van Bergen in discussie over toekomst: "Hier word ik chagrijnig van"

8 mei 2021 – Mitchell van Bergen was zaterdagavond een van de spelers die sc Heerenveen aan doelpunten moest, maar niet kon helpen. De aanvaller kreeg drie kansen om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar benutte er geen. Na afloop kwam zijn vertrekwens ter sprake, wat tot een opmerkelijke discussie leidde.

Dat Van Bergen Heerenveen achter zich wil laten, is bekend. Ook na het 0-0 gelijkspel tegen FC Utrecht herhaalde hij dat nog maar eens. "Ik denk dat ik klaar ben om een stapje hogerop te zetten." Wel weet hij dat hij momenteel niet het beste seizoen doormaakt. "Het is niet per se een teleurstellend seizoen, maar het zit gewoon niet mee. In mijn eerste seizoen bij Heerenveen vielen ze wel, nu gaat het gewoon moeizaam. Daar baal ik van."

Met slechts vier goals en twee assists in 29 Eredivisie-wedstrijden zijn de statistieken van Van Bergen inderdaad niet denderend. Daar werd hij in het interview met ESPN-verslaggever Hans Kraaij op gewezen. Hij was van mening dat Van Bergen eerst betere cijfers moet afleggen, maar die opmerking schoot bij de aanvaller zelf in het verkeerde keelgat. 

"Hoezo?", reageerde Van Bergen verontwaardigd. "Meer goals maken kan toch ook bij een andere club, als die kans komt? Ik zal het dan daar moeten laten zien. Of bij Heerenveen, ik weet niet wat er gaat komen." Kraaij stelde dat de twee het niet eens zouden worden. "Ik baal gewoon, en ik word hier een beetje chagrijnig van", reageerde Van Bergen.

gerelateerd