Politievakbond dreigt met staking tijdens Klassieker

Politievakbond dreigt met staking tijdens Klassieker

8 mei 2021 – De politie overweegt om zondag tijdens de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax te staken. Op de website van vakbond ANPV wordt de achterban voorgesteld om tijdens de Klassieker het werk neer te leggen. De bond stelde dat het kabinet de politie niet serieus genoeg neemt en wil middels een staking een signaal afgeven.

'De afgelopen maanden, weken, dagen hebben politiemensen veel voor hun kiezen gehad', begon het statement op de website van de ANPV. 'Ook vandaag ging het flink mis in Barneveld en Rotterdam. Politiemensen belanden in het ziekenhuis na te zijn belaagd met vuurwerk, flessen en andere materialen.' Onder meer wordt gedoeld op de onrust bij de laatste training van Feyenoord voorafgaand aan de Klassieker, waar supporters die hun ploeg wilden aanmoedigen het aan de stok kregen met de ME. 

'Nog steeds staan zij in de frontlinie terwijl het merendeel van de agenten nog niet is gevaccineerd', ging het statement verder. Ook werd gepleit voor een cao. 'Daarbij opgeteld dat het werk de politiemensen aan de lippen staat, maakt dat de vier politievakbonden steeds meer signalen van hun achterban krijgen om maar gewoon eens te stoppen steeds als de kop van jut te dienen als het ontbrandt in de maatschappij. Zij zijn het meer dan zat dat hun harde en belangrijke werk niet op waarde geschat wordt en hun loyaliteit meer dan misbruikt wordt als het de bestuurders en overheid uitkomt.'

Vooralsnog gaat het om een peiling onder de achterban van de vakbonden, maar de kans dat de politie tussen 13:00 uur en 15:00 uur (de wedstrijd begint om 14:30 uur) het werk neerlegt, is aanwezig. Wat dat betekent voor het wel of niet doorgaan van de wedstrijd, is nog niet bekend. 

gerelateerd