Lindhout: "Ik had de VAR in deze situatie niet moeten volgen"

Lindhout: "Ik had de VAR in deze situatie niet moeten volgen"

8 mei 2021 – Allard Lindhout baalt als een stekker dat hij tijdens de wedstrijd tussen FC Twente en Heracles Almelo een grote fout maakte. De scheidsrechter draaide een strafschop van de thuisploeg terug vanwege een niet goed genomen doeltrap, maar dat had hij niet mogen doen. Na de wedstrijd stak de arbiter de dan ook hand in eigen boezem.

"Dit is zeker niet goed gegaan, dat is de conclusie die ik moet trekken", sprak Lindhout voor de camera van ESPN. "Ik liep zelf weg op het moment dat Drommel de doeltrap ging nemen, dus ik had niet door dat de bal bleef rollen. Die fout reken ik mezelf aan. De VAR constateerde dat de bal niet stillag en dat mag hij niet. Ik heb de VAR gevolgd en dat had ik niet moeten doen. Op dat moment hadden we allebei de regels niet paraat."

Lees ook: Twentse derby onbeslist na dubieus VAR-moment

Lindhout ging zelf niet naar de beelden kijken en legde uit waarom dat niet nodig was. "Het was een feitelijk moment, dus er zat geen interpratie bij. Dan krijg je de informatie binnen en daar handel je naar. Dat heb ik niet goed gedaan", erkende de leidsman, die vooral naar zichzelf wijst. "Ik verwijt mezelf dat ik met mijn rug naar de situatie weg ben gelopen en dat ik de VAR ben gevolgd."

Lees ook: Onvrede na VAR-moment: "Raar dat ze de hele situatie terughalen"

Direct na de wedstrijd zocht de arbiter al contact met VAR Marc Nagtegaal. "Ik heb hem inmiddels gesproken en hij baalt hier ook van. Dit moeten we goed gaan evalueren om te zorgen dat dit nooit meer zal gebeuren. Er wordt vaak gedacht dat de protocollen door de scheidsrechters worden ontworpen en uitgekend. Maar wij zitten niet aan de tekentafel. Hoe dan ook vind ik dit erg vervelend."

gerelateerd