Heerenveen kan play-offs vergeten na nieuwe remise

Heerenveen kan play-offs vergeten na nieuwe remise

8 mei 2021 – Heerenveen en Utrecht hebben in een weinig amusant duel met 0-0 gelijkgespeeld. De grootste kans voor rust was voor Sander van de Streek. Ook na de theepauze waren de mogelijkheden schaars. Daar konden ook Henk Veerman en Joey Veerman, die beiden na rust invielen en hun rentree maakten, geen verandering in brengen. De belangrijkste conclusie na afloop: Heerenveen kan de play-offs na de remise uit het hoofd zetten.

Het duel liep voor rust niet over van de kansen. Na twintig minuten was er nog altijd geen schot gelost. Niet lang daarna was Mitchel van Bergen voor het eerst dicht bij een doelpunt. De kopbal van de Heerenveen-aanvaller ging echter naast. Sander van de Streek trachtte even later aan de andere zijde ook gevaar te stichten met een kopbal; maar ook hij mikte naast.

De grootste kans van het duel, en eigenlijk ook het enige échte spektakel voor rust, was op slag van de theepauze. Van de Streek schoot vanuit de draai op doel, maar hij trof de binnenkant van de paal. Daarmee kwam er een einde aan een matte eerste helft, waarin beide ploegen dus niet konden overtuigen.

Tien minuten na rust, die net zo geruisloos waren verlopen als het spel in de eerste helft, besloot trainer Johnny Jansen om in te grijpen en Henk en Joey Veerman te brengen. Daarmee schakelde Heerenveen over van 5-3-2 naar 4-3-3. Van Bergen kreeg binnen het uur spelen opnieuw een mogelijkheid, maar hij schoot net over. Aan de andere kant was het opnieuw Van de Streek die schoot, maar ditmaal redde Mulder prima met zijn voeten.

Ruim vijf minuten voor tijd kreeg de thuisploeg de beste kans van de wedstrijd. Van Bergen kon van dichtbij intikken na een lage voorzet, maar Erik Oelschlägel redde prima. Niet veel later schoot Hidde ter Avest van dichtbij nét over het doel van Erwin Mulder. Dat bleek een kleine tien minuten later de laatste kans te zijn.

Het gelijkspel lijkt het einde te zijn van de hoop op Europees voetbal voor Heerenveen. Met nog twee wedstrijden te spelen zou het nog drie ploegen in moeten halen op de ranglijst, wat met een gat van vier punten een nagenoeg onmogelijke klus wordt. FC Utrecht is al zeker van de play-offs en strijdt alleen nog om een zo goed mogelijke uitgangspositie. 

Opstellingen en beoordelingen:*

SC Heerenveen: Erwin Mulder 6.5; Lucas Woudenberg 6.5, Pawel Bochniewicz 6.5, Ibrahim Dresevic 6, Jan-Paul van Hecke 6.5, Sherel Floranus 6 (56. Joey Veerman 6); Syb van Ottele 5.5, Tibor Halilovic 5 (71. Benjamin Nygren -), Lasse Schöne 6 (82. Rami Hajal -), Siem de Jong 5.5 (56. Henk Veerman 6); Mitchel van Bergen 6.5

FC Utrecht: Erik Oelschlägel 6.5; Django Warmerdam 6.5, Willem Janssen 6.5, Mark van der Maarel 6,5, Hidde ter Avest 6; Joris van Overeem 6 (80. Justin Hoogma -), Sander van de Streek 7, Adam Maher 6; Eljero Elia 4.5 (63. Adrian Dalmau 6), Gyrano Kerk 5.5, Othman Boussaid 6 (80. Odysseus Velanas -)

Man of the Match: Sander van de Streek
*spelers moeten minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd