Bayern viert titel met klinkende zege op Gladbach

8 mei 2021, 20:23

Bayern München heeft de negende landstitel op rij zaterdagavond gevierd met een 6-0 overwinning op Borussia Mönchengladbach. De ploeg van trainer Hansi Flick werd zaterdagmiddag door de nederlaag van RB Leipzig bij Borussia Dortmund al kampioen en maakte het feest compleet door de bezoekers op een forse nederlaag te trakteren. Robert Lewandowski was met drie treffers de grote man.

Gladbach hoopte na de wedstrijd tussen Dortmund en Leipzig een rustig avondje in de Allianz Arena, maar de gasten kwamen bedrogen uit. In de eerste helft werden de manschappen van Marco Rose van het kastje naar de muur gestuurd en halverwege stond het al 4-0 voor de kampioen. Lewandowski scoorde al na twee minuten en deed voor de thee nog een duit in het zakje. De andere treffers werden gemaakt door Thomas Müller en Kingsley Coman.

In de tweede helft nam het sterrenensemble van Flick wat gas terug, al werd het halverwege aan de 5-0 geholpen door Florian Neuhaus. Na een overtreding van de middenvelder schoot Lewandowski vanaf elf meter zijn 39e doelpunt van dit seizoen binnen. Tegen Freiburg en Augsburg heeft de Poolse goalgetter nog de kans om het record van Gerd Müller, dat staat op veertig treffers in een seizoen, uit de boeken te schieten.

Na de 5-0 volgde een verveld moment voor Bayern-jongeling Tanguy Nianzou. De achttienjarige verdediger stond een kleine vier minuten binnen de lijnen toen hij met een directe rode kaart alweer kon vertrekken. Daarna viel er met een mannetje minder toch nog wat te juichen voor Bayern. Het slotakkoord was namelijk voor Leroy Sané, die de eindstand op aangeven van Serge Gnabry bepaalde op 6-0.