Kampioen Inter verslapt niet en verplettert Sampdoria

8 mei 2021, 19:54

Internazionale werd vorige week zonder te spelen al kampioen, maar dat betekende niet dat de ploeg het tegen Sampdoria rustiger aan deed. Sterker nog, waar het de afgelopen maanden vooral met minimale marges won, zette het vandaag weer eens een grote score neer. Inter won met liefst 5-1.

Het had vandaag de kampioenswedstrijd kunnen zijn, maar Atalanta hielp Inter vorige week het feest te vervroegen door gelijk te spelen tegen Sassuolo. Tegen Sampdoria stond er daardoor weinig meer op het spel. Veel vaste krachten, onder wie Romelu Lukaku, Nicolo Barella en Stefan de Vrij begonnen op de bank. 

Dat het seizoen voor de kampioen al gespeeld was, was echter niet terug te zien. Al na vier minuten had Roberto Gagliardini de openingstreffer op het scorebord gezet. De middenvelder begon de laatste tijd vooral op de bank, maar mocht door de vele wijzigingen vandaag weer eens in de basis starten. Dat gold ook voor Alexis Sanchez, die de tweede en derde treffer voor zijn rekening nam. Keita Baldé deed tussen die goals door nog iets terug namens Sampdoria, maar dat was dan ook het enige wapenfeit van de nummer negen van de Serie A. 

Ook na rust was het Inter dat de touwtjes in handen nam. Enkele wissels werden doorgevoerd, waarbij ook de 21-jarige Andrea Pinamonti weer eens speelminuten. De jonge spits speelde dit seizoen pas vijf wedstrijden, maar tekende in zijn zesde optreden voor zijn eerste treffer. Ook spits Lautaro Martínez kreeg nog de kans om zijn goaltje mee te pikken. Hij mocht achter een strafschop gaan staan en faalde niet, waarmee hij de 5-1 op het scorebord zette. Zo zette de kampioen van Italië niet alleen de uitstekende vorm voort, maar evenaarde het ook de twee grootste zeges van het seizoen (6-2 tegen Crotone en 4-0 tegen Benevento).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen