Onvrede na VAR-moment: "Raar dat ze de hele situatie terughalen"

Onvrede na VAR-moment: "Raar dat ze de hele situatie terughalen"

8 mei 2021 – FC Twente leek tegen Heracles Almelo een late strafschop te krijgen, maar dat feest ging door een ongelukkig moment niet door. Bij een uittrap van doelman Joël Drommel lag de bal namelijk niet helemaal stil en dat werd gecontateerd door de VAR. Daarop besloot scheidsrechter Allard Lindhout de strafschop niet toe te kennen.

"Die bal lag niet stil, maar volgens mij met hij dat niet terugdraaien", vertelde hoofdrolspeler Drommel bij ESPN. "Hij zei net na de wedstrijd dat hij het moment zelf niet had gezien. Ik vroeg hem daar nog naar. Na de uittrap gebeurt er nog heel wat. Dan vind ik het raar dat ze de hele situatie terughalen." Volgens de richtlijnen van de KNVB mag de scheidsrechter niet informeren naar een situatie die hij zelf niet gezien heeft.

"Ik heb daar verder geen invloed op", sprak trainer Ron Jans. "Volgens mij bewoog die bal nog, maar dat heb ik niet gezien. Ik heb het sterke vermoeden dat scheidsrechter Lindhout het ook niet gezien heeft. Daarna gebeurde er nog veel voordat er een strafschop gegeven werd. Dit soort dingen hebben we niet in de hand, maar dit is niet de VAR. Dit is iemand die de regels niet goed kent. Het zit ons niet mee."

Ook Wout Brama was in de veronderstelling dat de strafschop niet teruggedraaid kon worden. "Naar mijn weten mag je dat als VAR niet terugdraaien. Volgens mij is dat de regel", zei de routinier van Twente, die bij ESPN hoorde hoe de regel precies in elkaar zit. "Daar kan ie zich dan goed achter verschuilen. Het is ook zo dat die bal niet stil lag, maar ik dacht dat dit niet teruggedraaid mocht worden."

gerelateerd