Bayern uur voor eigen duel al kampioen dankzij rivaal BVB

Bayern uur voor eigen duel al kampioen dankzij rivaal BVB

8 mei 2021 – Iets meer dan een uur voor de ploeg zelf in actie zou komen, is Bayern München kampioen geworden van de Bundesliga. Uitgerekend rivaal Borussia Dortmund hielp Der Rekordmeister aan de negende landstitel op rij, door zelf een spectaculaire topper tegen nummer twee RB Leipzig met 3-2 te winnen. Bayern is daardoor niet meer te achterhalen en dus maakt het resultaat van vanavond tegen Borussia Mönchengladbach niet meer uit.

Twee weken geleden kon Bayern de titelstrijd al zelf beslissen. Daarvoor hoefde het alleen maar te winnen van laagvlieger FSV Mainz, maar dat bleek te veel gevraagd. De ploeg verloor met 2-1 en omdat vorige week de DFB Pokal op het programma stond, was pas vandaag de volgende kans. Daarvoor had Bayern twee mogelijkheden. Sowieso was het kampioen als de club zelf wist te winnen van Borussia Mönchengladbach, maar bij een nederlaag van achtervolger RB Leipzig in de topper tegen Borussia Dortmund was de titel al eerder binnen.

En dus zal de voorbereiding op de eigen wedstrijd een bijzondere zijn geweest voor de ploeg van de na dit seizoen vertrekkende Hansi Flick. Zo zullen zij nog meer dan andere kijkers hebben genoten toen Marco Reus Dortmund via een prachtige aanval al na zeven minuten op voorsprong zette. Ook voor Die Borussen zelf een zeer belangrijk doelpunt, omdat de club nog allerminst zeker is dat het volgend seizoen in de Champions League uitkomt. Het begon het duel als nummer vijf, waar een plek in de top vier vereist is voor een ticket voor het miljardenbal.

Het restant van de eerste helft was vermakelijk, maar leverde geen doelpunten meer op. Dortmund, dat onder meer de geblesseerde topscorer Erling Haaland moest missen, liet na rust echter zien over meer scorend vermogen te beschikken. Het was Jadon Sancho die vanaf de linkerflank naar binnen kwam en uithaalde: 2-0. De wedstrijd leek op dat moment beslist, tot Leipzig in het laatste halfuur toch twee keer toesloeg. Eerst was het verdediger Lukas Klostermann die de 2-1 binnenkopte. Enkele spelers, onder wie Justin Kluivert, vielen vervolgens in bij Leipzig en zagen basisspeler Dani Olmo gelijk maken.

Met nog dertien minuten leken de perspectieven gekanteld. RB Leipzig stevende op het punt af dat het nodig had om Champions League-voetbal veilig te stellen, terwijl Dortmund bij een 2-2 eindstand juist nog meer moest vrezen om het miljardenbal mis te lopen. En uiteraard: de titel van Bayern was bij dit resultaat nog niet binnen. Het was echter Jadon Sancho die de comeback van Leipzig drie minuten voor het einde teniet deed. Hij gaf een goed hakballetje op Raphael Guerreiro en liep vervolgens de zestien in, waar hij de bal terugkreeg en in een leeg doel kon binnentikken. Na een waar spektakelstuk hielp Dortmund zichzelf de Champions League-droom in leven te houden en hielp het rivaal Bayern München aan de 31e Bundesliga-titel in de clubgeschiedenis.

gerelateerd