Emegha geeft indrukwekkend interview na emotioneel eerbetoon

Emegha geeft indrukwekkend interview na emotioneel eerbetoon

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

8 mei 2021 – Emanuel Emegha heeft op de valreep misschien wel het mooiste interview van het Eredivisie-seizoen gegeven. De achttienjarige aanvaller van Sparta Rotterdam maakte vrijdagavond in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Vitesse zijn eerste doelpunt in het profvoetbal en droeg zijn treffer op aan Ousmane Kone, zijn teamgenoot die in 2016 op twaalfjarige leeftijd verdronk tijdens een teamuitje.

Emegha kwam tegen Vitesse voor de veertiende keer dit seizoen in actie in de Eredivisie. Als invaller kreeg de jonge aanvaller twintig minuten speeltijd van trainer Henk Fraser. Tien minuten voor tijd maakte Emegha op aangeven van Aaron Meijers de 3-0, waarna hij een wit t-shirt toonde met daarop een bedrukte foto van hem met Kone.

"Dit is een teamgenoot van mij die in 2016 is overleden tijdens een teamuitje. Mijn eerste goal wilde ik voor hem maken", vertelde Emegha voor de camera van ESPN. "Wat er door me heenging toen ik de goal maakte? Echt heel veel. Zoals iedereen weet ben ik heel vaak heel dicht bij een goal geweest. Ik vond het altijd wel moeilijk als ik 'm dan niet maakte, maar nu is eindelijk het moment daar."

De aanvaller van Sparta Rotterdam vertelde daarna op verzoek van de verslaggever over de foto. "Dit was in 2016. We werden kampioen en hij was een jaar jonger dan ik, maar was al doorgeschoven omdat hij groot en sterk was en heel goed kon voetballen. Hij kwam uit de jeugd van Sliedrecht en ja… jammer, jammer", aldus een zichtbare geëmotioneerde Emegha.

Het overlijden van Kone heeft een grote impact gehad op de dit seizoen doorgebroken aanvaller van Sparta. "Je moet blij zijn met wat je hebt. Ik sta hier nog. Ik had ook kunnen zijn geweest. Andere teamgenoten ook. Dat heb ik daarvan geleerd."

Reacties

gerelateerd