Champions League-voetbal heel ver weg voor Tottenham Hotspur

8 mei 2021, 15:37

Het wordt voor Tottenham Hotspur een schier onmogelijke klus om zich te plaatsen voor de Champions League. De Londense club bewees zich zaterdagmiddag allesbehalve een goede dienst door de uitwedstrijd tegen Leeds United te verliezen (3-1). Met een beetje pech staat de ploeg van trainer Ryan Mason na dit weekend zeven punten achter op de nummer vier van de Premier League.

Tottenham Hotspur boekte na het ontslag van José Mourinho zeges op Southampton (2-1) en Sheffield United (4-0), maar Mason is na zaterdag niet langer ongeslagen als trainer in de Premier League. Leeds United, met Pascal Struijk als basisspeler, beet in de openingsfase brutaal van zich af en kwam door een doelpunt van Stuart Dalles vroeg op voorsprong.

Enigszins tegen de verhouding kwam de thuisploeg tien minuten later op gelijke hoogte. Met zijn zeventigste doelpunt in de Premier League zette Heung-min Son de 1-1 op het scorebord. Spurs leek daarna ook op 2-1 te komen toen Harry Kane het net liet bollen, maar het doelpunt van de Engelse doelpuntenmachine werd afgekeurd. De grensrechter stak zijn vlag in de lucht vanwege buitenspel en de VAR bevestigde dat Kane, met zijn grote teen, buitenspel stond.

Waar het doelpunt van Tottenham Hotspur werd afgekeurd, ging de goal van Leeds United aan de andere kant wel door. Patrick Bamford was vlak voor rust het eindstation van een vlotte aanval. Tottenham Hotspur kwam na rust beter voor de dag en raakte via Kane nog het houtwerk, maar de 2-2 zat er niet in. Vijf minuten voor tijd incasseerden de bezoekers, zonder de afwezige Steven Bergwijn, de 3-1. Het was invaller Rodrigo die de wedstrijd besliste.

Spurs blijft door de nederlaag steken op de zesde plaats in de Premier League. Wint later deze zaterdag Chelsea bij Manchester City, dan staat de ploeg van Mason met nog drie wedstrijden te gaan zeven punten achter op de vierde plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen