Acht Feyenoord-fans aangehouden, zes ME'ers naar ziekenhuis

Acht Feyenoord-fans aangehouden, zes ME'ers naar ziekenhuis

8 mei 2021 – Bij de afsluitende training van Feyenoord richting De Klassieker tegen Ajax zijn zaterdag acht mensen aangehouden. Een politiewoordvoerder laat aan het Algemeen Dagblad weten dat meer aanhoudingen niet worden uitgesloten. Zes ME'ers zijn naar het ziekenhuis gebracht nadat vlak bij hen een nitraatbom ontplofte.

Het was zaterdagmorgen zeer onrustig rond het trainingscomplex van Feyenoord. Terwijl Dick Advocaat zijn spelers voorbereidde op de wedstrijd tegen Ajax, verzamelden zich honderden supporters om de selectie een laatste steuntje in de rug te geven. Ondanks de trainingsfaciliteiten niet toegankelijk waren voor publiek, probeerden supporters het complex te bereiken.

Lees ookFeyenoord-fans slaags met politie bij laatste training voor Ajax

De fans werden tegengehouden door de politie, waarna het flink uit de hand liep. Het AD schrijft dat honderden supporters de politie en ME uitdaagden. ME-bussen reden een aantal keer hard op de groep supporters af om ze bij het trainingscomplex weg te houden. Supporters gooiden met stoeptegels, stenen, stokken en (zwaar) vuurwerk, waaronder een nitraatbom. Die ontplofte in de buurt van meerdere ME'ers, die met oorsuizen naar het ziekenhuis zijn gebracht.

Meerdere mensen zijn aangehouden, onder meer vanwege het bezit van zwaar vuurwerk. De rust rond trainingscomplex keerde aan het begin van de middag terug.

gerelateerd