Feyenoord-fans slaags met politie bij afsluitende training

Feyenoord-fans slaags met politie bij afsluitende training

8 mei 2021 – Het is zeer onrustig geweest bij de laatste training van Feyenoord richting De Klassieker tegen Ajax. Waar de afsluitende training voor de wedstrijd tegen de aartsrivaal traditiegetrouw drukbezocht is, was er zondag geen publiek welkom. Toch verzamelden zich honderden supporters rond trainingscomplex 1908.

Het Algemeen Dagblad schrijft dat de supporters fakkels en zwaar vuurwerk bij zich hadden. Het zware vuurwerk dat werd afgestoken, zorgde voor huilende kinderen. In een video die verslaggever Peter Groenendijk op Twitter plaatst, is te zien dat de aanwezige politie wordt bekogeld door hooligans van Feyenoord.

Een supporter laat aan de krant weten dat de aanwezigheid van de Mobiele Eenheid (ME) en de explosies van afgelopen week in Rotterdam bij twee supporterscafés van Feyenoord zaterdag voor een grimmige sfeer zorgden. Er zou 'oneindig vaak' de leus Joden aan het gas zijn gescandeerd. Een groep supporters raakte slaags met de ME, die diverse arrestaties heeft verricht.

Deze week werden twee cafés in Rotterdam getroffen door vuurwerkbommen. Vrijdag werd een 21-jarige Amsterdammer aangehouden voor de explosies. In de hoofdstad was in de nacht van vrijdag op zaterdag eveneens een café doelwit van een vuurwerkbom.

gerelateerd