Lille neemt met derbyzege volgende horde richting titel

7 mei 2021, 22:54   Bijgewerkt: 7 mei 2021, 22:59

Lille komt dichter en dichter bij het doorbreken van de hegemonie van Paris Saint-Germain in de Franse Ligue 1. Ook de derby tegen RC Lens werd vrijdagavond winnend afgesloten (0-3). Met nog twee wedstrijden te gaan hebben Sven Botman en zijn ploeggenoten het daarmee nog altijd volledig in eigen hand.

Op papier was de uitwedstrijd tegen Lens de lastigste horde die Lille nog moest nemen. De nummer vijf van de Ligue 1 strijdt met Olympique Marseille en Stade Rennes nog volop om een ticket voor de (voorronde) Conference League. Paris Saint-Germain versloeg de ploeg vorige week met 2-1 en aan Lille om dat voorbeeld te volgen.

Daarbij hielp de thuisploeg zelf echter een handje. Al na vier minuten mocht Burak Yilmaz na een overtreding binnen de zestien van elf meter aanleggen. De Turkse spits faalde niet en zette zijn ploeg vroeg op voorsprong. Het was Lens-verdediger Clement Michelin die zijn tegenstander verder in het zadel hielp. Hij pakte twee gele kaarten in zes minuten tijd en kon al na iets meer dan een halfuur spelen gaan douchen.

Nog voor rust kon Yilmaz ook zijn tweede van de wedstrijd - en vijftiende van het seizoen - binnenschieten. Met een comfortabele 0-2 voorsprong ging Lille de rust in. Al snel na rust werd de wedstrijd in het slot gegooid door Jonathan David. Uit de rebound zette hij na exact een uur voetballen de eindstand op het scorebord.

Zo heeft Lille de titel nog altijd volledig in eigen hand. Met vier punten meer dan Paris Saint-Germain, dat zelf nog in actie moet komen, is het bij twee zeges zeker van de Franse titel. Daarvoor moet het eerst thuis winnen van Saint-Étienne en in de laatste speelronde ook drie punten pakken bij Angers. Zondag kan het in ieder geval rustig achterover leunen en zien of Paris Saint-Germain punten verspeelt op bezoek bij Stade Rennes. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen