Genk houdt hoop op stunt in leven met gewonnen topper

7 mei 2021, 22:40

John van den Brom doet met RC Genk een laatste gooi naar de Belgische titel. Club Brugge was koploper met een ruime marge, maar werd vrijdagavond in Genk met liefst 3-0 verslagen. Het verschil tussen beide clubs werd met nog vier wedstrijden te spelen verkleind tot vijf punten.

Heel spannend leek de play-offs op voorhand niet meer te gaan worden. Club Brugge ging de nacompetitie in met een voorsprong van liefst acht punten op de meest naaste achtervolger Royal Antwerp. Genk begon juist als nummer vier, maar een 2-3 zege op Royal Antwerp in de eerste wedstrijd bood weer wat hoop op een stunt. Zeker nadat Club Brugge die speelronde niet langs Anderlecht kwam (2-2), was er veel mogelijk. De ontmoeting tussen Genk en Club Brugge kwam dan ook op het juiste moment.

In de eerste helft ging de wedstrijd nog redelijk gelijk op, maar na rust moesten basisspelers Ruud Vormer, Noa Lang, Bas Dost en Stefano Denswil (Tahith Chong viel pas vijf minuten voor tijd in) hun meerdere erkennen in de thuisploeg. Na een klein uur zette Paul Onuachu Genk op voorsprong, waarna de score een kwartier voor tijd verder opliep. Binnen twee minuten tijd bepaalden Junya Ito en Kristian Thorstvedt met hun treffers de eindstand op 3-0.

Genk heeft nog vier wedstrijden de tijd om Club Brugge van de eerste plaats af te stoten. Volgende week neemt de ploeg van Van den Brom het thuis op tegen Anderlecht, waar Club Brugge op bezoek gaat bij Royal Antwerp. Die twee tegenstanders, momenteel allebei met dertig punten, treffen elkaar morgen om 20:45 uur. De winnaar van dat duel komt op één punt afstand van Genk en op zes punten van de koploper.