Bijlow kijkt uit naar Klassieker: "Niet minder beladen"

Bijlow kijkt uit naar Klassieker: "Niet minder beladen"

7 mei 2021 – Justin Bijlow krijgt zondag met Feyenoord bezoek van aartsrivaal Ajax. Hoewel hij al bijna vijftig wedstrijden onder de lat stond bij de Rotterdammers, speelde de doelman nog nooit een Klassieker in de eigen Kuip. In gesprek met Feyenoord TV blikte Bijlow vooruit op de ontmoeting. 

Nadat het vorige week won van FC Emmen komt Ajax als kampioen naar De Kuip. Hoewel de Amsterdammers nergens meer om spelen, denkt Bijlow niet dat het iets aan de Klassieker zal afdoen. "Ik denk dat het een wedstrijd op zich is. Daar is de rivaliteit te hoog voor. Het is niet minder beladen omdat een van de twee al kampioen is. het is altijd extra speciaal als je tegen de grote rivaal mag spelen."

Feyenoord zelf heeft in de Klassieker iets recht te zetten na de blamage van vorige week tegen hekkensluiter ADO (3-2). "Dat was een harde klap. Het is moeilijk te verklaren, want als je het kan verklaren, kan je het ook voorkomen." De voorbereiding op het duel is volgens Bijlow goed verlopen. "De trainer heeft zijn zegje kunnen doen en ook onderling wordt er gewoon gesproken. Nu is het zaak om keihard te trainen en vertrouwen te tanken."

Zoals gezegd speelde Bijlow - onder meer door blessureleed - nog nooit een Klassieker in De Kuip. Ook dit seizoen miste hij de nodige wedstrijden, maar inmiddels staat hij alweer een aantal duels achter elkaar onder de lat. "Ik voel me goed. Het is lekker om weer elke week te kunnen spelen. Dat gevoel heb ik heel erg gemist." De keeper erkende dat het mentaal zwaar was om opnieuw geblesseerd te zijn. "Ik ben topsporter, dus ik wil altijd spelen. Als dat steeds onderbroken wordt, doet dat natuurlijk wel wat met je. Ik heb gewoon vertrouwen gehouden en ben keihard blijven trainen. Dan moet het vanzelf goedkomen."

gerelateerd