Spijt bij Advocaat: "In emotie verkeerde dingen gezegd"

7 mei 2021, 14:43

Dick Advocaat is vrijdag door het stof gegaan op de persconferentie in aanloop naar de Klassieker tegen Ajax van zondag. De coach was zondag na het pijnlijke verlies bij ADO Den Haag opvallend kritisch en hard over zijn spelers en dat had hij beter niet kunnen doen, zo heeft de coach vrijdag gezegd op de persconferentie.

De trainer kreeg de vraag of hij had verwacht dat hij ontslagen zou worden. De coach zei dat hij 'niet verbaasd' was dat hij nu nog trainer van Feyenoord was. Advocaat zei verder dat hij zondag te ver was gegaan. "Maar toen heb ik in de emotie en frustratie dingen verkeerd gezegd. Dat kan mij ook overkomen", zei de trainer volgens RTV Rijnmond.

"Het schoot bij mij allemaal verkeerd en dat is niet goed geweest", zei de trainer over het uiten van zijn frustratie." Dinsdag zat de trainer om tafel met technisch directeur Frank Arnesen. "We zijn met z'n allen in oktober 2019 begonnen en willen dit met elkaar goed afsluiten. Ik kan de kritiek van februari tot heden begrijpen. Dat is niet des Feyenoords."

Advocaat beleefde in de eerste seizoenshelft nog een prima halfjaar, vooral omdat het nauwelijks verloor, maar na de winter is het allemaal wat minder. Dat heeft ook de trainer opgemerkt. "Maar ik maak zeker weten het seizoen af", aldus Advocaat. Hij weet dat Europees voetbal gehaald moet worden. Europees voetbal halen. "Hoe? Dat maakt niet uit."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen