Primeur voor Villarreal: "Het konden niet Engelse finales worden"

Primeur voor Villarreal: "Het konden niet Engelse finales worden"

7 mei 2021 – Villarreal heeft ervoor gezorgd dat er niet twee Engelse finales op het programma staan in de Europese toernooien. De Spaanse club speelde donderdag met 0-0 gelijk bij Arsenal en dat was genoeg om de finale van de Europa League te halen. Daarin zal Manchester United de tegenstander zijn. De vreugde is groot bij Villarreal.

"Voor deze return wilde ik niets over de finale horen", zei Unai Emery na de 0-0 in Londen. Voor hem was het uitschakelen van Arsenal extra fijn, omdat hij ontslagen werd door die club en het tweeluik won van zijn opvolger Mikel Arteta. "Het was een zwaar tweeluik en we wisten dat we moesten afzien in Londen. We zijn er in geslaagd om de moeilijke momenten goed door te komen. We konden onze concentratie niet verliezen, dat wisten we. Het was een erg serieus gevecht."

Voor de neutrale fan is het beter dat Villarreal de finale heeft gehaald, omdat de eindstrijd anders net als in de Champions League een Engelse aangelegenheid was geworden. "Dat kon inderdaad niet zo zijn. Dat wij nu de club zijn die Spanje moet vertegenwoordigen, voelt erg goed. We weten dat we ons nu kunnen opmaken voor een zware finale."

Verdediger Pau Torres kon zijn geluk eveneens niet op. "Dit zijn emotionele momenten", zei de Spaans international. "De club heeft dit succes echt verdiend. Het is voor het eerst dat de club in een finale staat, maar daar nemen we geen genoegen mee."

gerelateerd