Transferweekje: Onana, Van Dijk, Schreuder en Raúl

8 mei 2021, 12:00   Bijgewerkt: 10 mei 2021, 12:04

De transfermarkt is al maandenlang gesloten, maar clubs bereiden zich langzaam voor op de samenstelling van de selectie voor komend seizoen. De markt begint daarom alweer op gang te komen, zeker nu zomerse transferwindow in beeld komt. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Wie haalt Mourinho naar Rome?

AS Roma verraste deze week vriend en vijand door José Mourinho vast te leggen als opvolger van Paulo Fonseca. Welke aanwinsten kan de Portugese oefenmeester de komende zomer verwelkomen? Daarover wordt in Italië volop gespeculeerd. Mourinho zou volgens Corriere dello Sport een nieuwe doelman willen aantrekken en David De Gea staat bovenaan zijn lijstje. Eric Dier, Pierre-Emile Höjbjerg, Carlos Vinicius en Isco zijn ook zomaar wat namen die de revue passeren, terwijl Nathan Aké (Manchester City) en Anwar El Ghazi (Aston Villa) eveneens in verband worden gebracht met een overstap naar de Italiaanse hoofdstad. En hoe ziet het met Justin Kluivert, die dit seizoen wordt verhuurd aan RB Leipzig? Die staat er goed op bij Mourinho, wordt in Italië geclaimd. Goed nieuws dus voor de Nederlandse aanvaller.

{image[344921][right-half][]}De Liverpool-Nederlanders

Met Virgil van Dijk (29) en Georginio Wijnaldum (30) staan er dit seizoen twee Nederlanders onder contract bij Liverpool (Sepp van den Berg is verhuurd). Het heeft er echter alle schijn van dat het bevriende duo in de zomer uit elkaar wordt gehaald. Wijnaldum heeft een aflopend contract en is niet van plan te verlengen, terwijl Liverpool zich ook al heeft verzoend met zijn aanstaande vertrek. Zijn naam viel deze week bij Bayern München zijn zaakwaarnemer Humphrey Nijman haakte daar gretig op in. "Bayern is een grote club. Als zij interesse hebben, mogen ze zeker bellen." Eerder viel zijn naam veelvuldig bij FC Barcelona, maar het is de vraag hoe warm die belangstelling op dit moment nog is. Hoe dan ook zal Wijnaldum een transfer gaan maken, iets wat niet geldt voor Virgil van Dijk. Transferexpert Fabrizio Romano meldt dat Liverpool het verlengen van zijn contract hoog op het lijstje heeft staan. De club ziet in de geblesseerde verdediger een belangrijke speler. Van Dijk staat ervoor open en de verwachting is dat de partijen snel met elkaar om tafel te gaan. Zijn huidige contract loopt tot 2023.

Toch een transfer voor Onana? 

De dopingschorsing van Andre Onana is niet alleen in sportief opzicht een enorme klap voor Ajax. Ook de marktwaarde van de doelman is afgelopen maanden flink afgenomen. Onder meer Borussia Dortmund had nadrukkelijke belangstelling, maar haakte af toen duidelijk werd dat de eventuele aankoop eerst maandenlang niet inzetbaar zou zijn. Toch zou Arsenal het volgens Goal wel aandurven. Daarbij hoopt de club dat het hoger beroep van de doelman goed uitpakt. In die situatie zou de duur van zijn schorsing worden verkort tot acht maanden en mag hij al in juni weer met zijn ploeggenoten op het trainingsveld staan. De vraag is echter of Ajax genoegen neemt met de transfersom die The Gunners naar verluidt bereid zijn te betalen. Volgens het Engelse medium hoopt Arsenal Onana, gezien zijn in 2022 aflopende contract, voor slechts zeven miljoen euro over te kunnen nemen. Ajax zelf denkt, wanneer het hoger beroep succesvol blijkt, aan een bedrag van twaalf miljoen.

{image[335127][right-half][Raul Gonzalez]}Raúl praat met Eintracht Frankfurt

Eintracht Frankfurt is naarstig op zoek naar een nieuwe trainer nu Adi Hütter naar Borussia Mönchengladbach vertrekt. Erik ten Hag werd in verband gebracht met een overgang naar de Duitse club, maar hij verlengde onlangs zijn contract bij Ajax. Ook Roger Schmidt van PSV werd genoemd als potentiële nieuwe trainer van Eintracht Frankfurt, maar ook hij blijft zijn club trouw. Nu wordt een nieuwe, grote voetbalnaam gelinkt aan het trainerschap bij de Duitse club: Raúl González Blanco, kortweg Raúl. De voormalig Spaanse spits is op dit moment nog trainer van Real Madrid Castilla, het tweede team van De Koninklijke. Transfermarkt schrijft dat Raúl en Eintracht al met elkaar hebben gesproken. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Schreuder staat er goed op

Alfred Schreuder weet zich in de belangstelling van Bayern München, zo meldde ESPN deze week. Julian Nagelsmann is zeer gecharmeerd van de Nederlandse assistent, met wie hij eerder samenwerkte bij 1899 Hoffenheim. De nieuwe trainer van Der Rekordmeister wilde hem eerder al meenemen naar RB Leipzig en gaat nu mogelijk een poging wagen om hem los te weken bij FC Barcelona. Moet Ronald Koeman vrezen dat hij zijn rechterhand kwijtraakt? Bij de NOS reageerde Schreuder vrijdag op de berichtgeving. "Ik ben heel blij hier. Geruchten hou je altijd", gaf hij aan. De 48-jarige Schreuder lijkt niet per se weg te hoeven bij zijn huidige, maar de geruchten over een overstap drukt hij tegelijkertijd ook niet meteen de kop in.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen