Franse voetbalwereld rouwt om overlijden Christophe Revault (49)

Franse voetbalwereld rouwt om overlijden Christophe Revault (49)

6 mei 2021 – Het Franse voetbal is donderdag opgeschrikt door het overlijden van Christophe Revault. Het levenloze lichaam van de voormalig doelman van Le Havre, Paris Saint-Germain, Stade Rennes en Toulouse werd donderdag thuis getroffen. Revault is 49 jaar geworden.

De lokale Franse krant Le Courrier Cauchois schrijft dat het nog niet bekend is waaraan Revault is overleden. De voormalig keeper was nadat hij in 2010 zijn handschoenen aan de wilgen hing in diverse functies actief voor Le Havre, een middenmoter uit de Ligue 2: als scout, interim-trainer en sportief directeur.

'Met grote droefheid en verbazing heeft Le Havre vernomen dat Christophe Revault is overleden. Kind van de club, clubicoon. Een grote meneer verlaat ons', schrijft Le Havre op de clubsite. "We verliezen een zeer innemende persoonlijkheid met onvoorwaardelijke liefde voor de club en stad. Er gaat een enorm verdriet door mij heen. In gedachten ben ik bij zijn gezin en twee kinderen", aldus voorzitter Vincent Volpe.

Revault was zijn gehele carrière actief in Frankrijk. In alle competities speelde hij bijna vijfhonderd wedstrijden. Het gros daarvan in de Ligue 1.

gerelateerd