Sporting ruikt kampioenschap na zeperd voor Benfica en FC Porto

6 mei 2021, 21:30

FC Porto is er donderdagavond niet in geslaagd om de druk op koploper Sporting CP in leven te houden. De ploeg van trainer Sérgio Conceicão kwam in de kraker tegen Benfica niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Door de puntendeling in O Clássico is de voorsprong van Sporting op de rivaal uit Porto vergroot naar negen punten en is de titel nabij voor de club uit Lissabon.

Porto wist na de overwinning van Sporting op bezoek bij Rio Ave (0-2) dat er gewonnen moest worden in het Estádio da Luz. De manschappen van Conceicão begonnen echter niet sterk en keken halverwege de eerste helft al tegen een 1-0 achterstand aan. Een schuiver van Éverton Soares vloog door de benen van Pepe en daardoor kon de ervaren doelman Agustín Marchesín de bal niet meer uit zijn doel houden.

Na de thee vielen er, zoals dat gebruikelijk is bij een topwedstrijd in Portugal, de nodige gele kaarten aan beide kanten. Porto bleef echter knokken voor een resultaat en werd een kwartier voor tijd beloond. Mateus Uribe stond helemaal vrij in de zestien en prikte de bal uitstekend in het doel. Diep in de blessuretijd leek de zege alsnog naar Benfica te gaan, maar een treffer van Pizzi werd afgekeurd vanwege buitenspel.

In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord en zodoende lijkt de Portugese titel voor het eerste sinds 2001/02 (!) naar Sporting te gaan. Na dat kampioenschappen gingen alle landstitels naar het Estádio da Luz of het Estádio do Dragão. De grootmacht uit Lissabon staat acht punten voor op Porto en heeft twaalf punten meer dan Benfica. Sporting speelt in de slotfase van de competitie nog tegen Boavista, Benfica en CS Marítimo.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen