Basisplaats Van de Beek bij United in halve finale Europa League

6 mei 2021, 19:56   Bijgewerkt: 6 mei 2021, 22:59

Ole Gunnar Solskjaer heeft de opstelling van Manchester United voor de wedstrijd tegen AS Roma in de halve finale van de Europa League bekendgemaakt. Donny van de Beek is een van de elf spelers van The Red Devils die op het veld van het Stadio Olimpico staat als om 21.00 uur het eerste fluitsignaal klinkt.

Het is voor het eerst sinds 21 maart dat Van de Beek in de basis staat bij Manchester United. De Nederlandse middenvelder kreeg destijds in het met 3-1 verloren bekerduel met Leicester City een uur speeltijd. De afgelopen tijd periode Van de Beek weinig aan de bak. Een week geleden, toen op Old Trafford de eerste wedstrijd van het tweeluik met Roma werd gespeeld, kwam Van de Beek niet van de bank af.

Manchester United won de heenwedstrijd tegen Roma met liefst 6-2. Daardoor kan Solskjaer, met het oog op het drukke schema, een aantal spelers rust geven. Zo zitten onder meer Victor Lindelöf, Scott McTominay en Marcus Rashford op de bank tijdens de return tegen de Italiaanse club. Van de Beek is een van de spelers die daarvan profiteert.

In de Italiaanse hoofdstad krijgt Van de Beek weer een keer een kans om zich op een hoog podium te laten zien. Het is de derde keer dat de Nederlandse middenvelder in actie komt in de halve finale van de Europa League. In het seizoen 2016/17 deed hij dat eerder met Ajax. Met de Amsterdamse club plaatste hij zich ten koste van Olympique Lyon voor de eindstrijd.

Karsdorp

Met Rick Karsdorp verschijnt er nog een Nederlander aan de aftrap in de return tussen Roma en Manchester United. De vleugelverdediger is net als vorige week een basisspeler bij de Romeinen. Hoewel de Italiaanse club met ruime cijfers verloor in Manchester, maakte Karsdorp in het heenduel een degelijke indruk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen