Baseggio: "Voor welke trainer ik bang was? Boskamp"

6 mei 2021, 16:20

Walter Baseggio was tussen 1996 en 2011 actief als profvoetballer en maakte gedurende zijn loopbaan een hoop trainers mee. Zijn eerste stappen in het betaald voetbal zette de voormalig Belgisch middenvelder onder Jan Boskamp. De inmiddels 42-jarige Baseggio bewaart speciale herinneringen aan de samenwerking met de Nederlandse oefenmeester.

Baseggio maakte ongeveer 25 jaar geleden zijn debuut voor RSC Anderlecht. Boskamp was de trainer die hem voor de leeuwen gooide. In een interview met Het Nieuwsblad vertelt Baseggio dat hij bang was voor de Nederlandse trainer. "Ik mocht in januari 1996 als jonkie mee met de eerste ploeg van Anderlecht. Galamatch tegen Panathinaikos. Vanop de bank zag ik dat we helemaal afgemaakt werden. In no time stond de forfaitscore op het bord. We komen binnen aan de rust. Vanuit het niets vliegt die grote ijzeren valies voor de shirts plots langs mijn hoofd. Ik voelde de windverplaatsing. Ik schrok me een bult, natuurlijk", begint hij de anekdote.

Wat was er gebeurd in de kleedkamer? "Coach Johan Boskamp had er zijn rechter tegen gezet. Furieus was hij. Ik zag hem op me afstappen. Vreemd, want ik had heel de tijd op de bank gezeten. Gelukkig sprak hij de speler naast me aan. Olivier Doll, die kreeg de volle laag! Waarom, Ollie? Waarom? schreeuwde Boskamp. Oef, ik dacht echt dat hij mij een peer ging verkopen", herinnert de 27-voudig international zich.

Het verhaal dat Boskamp ooit heeft gezegd dat Baseggio zijn koelkast op slot moest doen, wordt bevestigd door de in 2011 gestopte voetballer. De oud-middenvelder was volgens Boskamp te zwaar. "Na een of andere wedstrijd stapte hij op mijn moeder af, in het spelershome. Die koelkast bij jullie. Die gaat vanaf nu op slot", zei Boskamp volgens Baseggio. "We lachen daar nu om, maar op het vlak van discipline heeft Boskamp me veel bijgeleerd. Goede trainer, hoor. Hij kon tikken uitdelen, letterlijk en figuurlijk, maar hij had er altijd een plausibele uitleg voor."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen