UEFA komt met goed finale-nieuws voor City- en Chelsea-fans

UEFA komt met goed finale-nieuws voor City- en Chelsea-fans

6 mei 2021 – De Champions League-finale in Istanbul tussen Manchester City en Chelsea wordt er eentje mét publiek. Het duel moet een voorproefje worden van het EK 2021, waarbij ook fans aanwezig zullen zijn. Het doel van de UEFA is om beide Engelse clubs vierduizend tickets te geven die het mag verdelen, waarbij er in totaal dus minimaal achtduizend supporters moeten zitten.

Het was lang de vraag of de finale überhaupt in Turkije gespeeld zou worden, want in het land is recent de strengste lockdown tot dusver aangekondigd. Volgens Sky Sports is de finale echter wel blijven staan in het Olympische Stadion van Istanbul en heeft de Europese voetbalbond daarbij aangegeven dat het doel is om achtduizend fans te verwelkomen.

Dat is ook omdat een van de stadions waarna het kon uitwijken, Wembley, overvol is wat het programma betreft tot en met het EK 2021. Vorig jaar werd de finale van het miljardenbal in Portugal gespeeld, destijds omdat alle duels daar gespeeld konden en ook moesten worden. Het doel was eigenlijk om in een halfvol stadion te spelen in Turkije, maar dat wordt door de lokale autoriteiten als onmogelijk gezien.

Engelse duels met publiek
Ook in Engeland zal er publiek zitten bij de laatste duels in de Premier League. De hoeveelheid fans in het desbetreffende stadion hangt af van de regio en de grootte van het stadion, maar Tottenham Hotspur deelde woensdag bijvoorbeeld mede dat er 10.000 supporters aanwezig zullen zijn bij de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Aston Villa.

gerelateerd