Recordhouder Wels na dit seizoen weg bij TOP Oss

6 mei 2021, 13:03

Klaas Wels (47) trekt aan het einde van dit seizoen de deur noodgedwongen definitief achter zich dicht bij TOP Oss. De oefenmeester was jarenlang actief als assistent-trainer en als hoofdcoach, maar er is besloten om na 4,5 jaar in die laatste functie niet verder te gaan met hem. Daarmee neemt de langstzittende coach in de Eerste Divisie afscheid van zijn functie, al ging dat uiteindelijk op voorspraak van de club.

"Klaas heeft aan het roer gestaan van behoorlijk wat successen binnen onze club. Onder meer de hoogste klassering in onze clubgeschiedenis", looft directeur Peter Bijvelds de scheidend oefenmeester. In het seizoen 2018/19 bereikte de club de uiterst knappe zesde plaats en plaatste het zich derhalve ook voor de play-offs, waardoor het besluit voor TOP Oss erg moeilijk was om te nemen.

"Te meer omdat de relatie met Klaas een prima relatie is en was en we het nodige hebben weten op te bouwen. Ik onderschrijf de betrouwbaarheid van Klaas en zijn deskundigheid. Tevens identificeert hij zich met de club en heeft de club hem veel gegeven maar heeft hij dat ook terugbetaald", aldus Bijveld. "We vonden echter na lang beraad dat we toe zijn aan een nieuwe hoofdcoach met een nieuwe aanpak. De tijd zal het leren. Ik wens Klaas de allerbeste club toe. Dat heeft hij wat mij betreft verdiend."

Nummer twee Michel Vonk vertrekt bij Jong AZ, waardoor het nog onduidelijk wordt wie vanaf volgend seizoen de langstzittende trainer is op het tweede niveau van Nederland. De periode van Wels is in de Eerste Divisie een unicum: runner-up Vonk zat er slechts net de helft van de tijd, alle andere langzittende coaches zijn maximaal bezig aan hun tweede seizoen.

Dallinga naar Excelsior

FC Groningen ziet jeugdinternational Thijs Dallinga (20) komend seizoen naar Excelsior vertrokken. De talentvolle spits debuteerde in het betaalde voetbal namens FC Emmen en werd dat seizoen de jongste doelpuntenmaker in de Eerste Divisie. Bij de andere club in het hoge noorden zat een doorbraak in het betaalde voetbal er niet echt in, waardoor hij daar na vooralsnog zes officiële optredens zal vertrekken.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen