"Vier seizoenen reservekeeper, daar moet ik echt niet aan denken"

6 mei 2021, 10:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Wie droomt er niet van om profvoetballer te worden? Toch is dat niet altijd per se een gevoel dat ook werkelijkheid wordt als je daar eenmaal bent. Bijvoorbeeld als je een heel seizoen als tweede keeper moet fungeren. FC Den Bosch-sluitpost Konrad Sikking (22) vindt er maar weinig aan om een heel seizoen de tweede viool te spelen.

"Er is helemaal niks moois aan", vertelt hij tegenover het Brabants Dagblad over zijn rol als tweede keeper. "Een veldspeler die reserve is, mag nog wel eens een paar minuten invallen. Maar bij een reservekeeper is dat nooit het geval. Je komt er alleen in als er iets is met de eerste keeper. En dat is niet zo vaak. Maar je bent wel topsporter, dus je wil je laten zien. Je wil wedstrijden spelen en niet alleen maar op de bank zitten."

Sikking, die dit seizoen na een positieve coronatest van Wouter van der Steen wat minuten mocht maken, beleeft lang niet altijd plezier aan zijn rol. "Je zorgt dat je topfit bent, dat je scherp bent, zodat je meteen in kunt vallen als het nodig is. Maar je weet dat die kans erg klein is." Hoewel hij al een tijdje onderdeel maakt van de A-selectie, zou hij liever bij een club spelen waar hij wel een basisplaats heeft. "Vier seizoenen reservekeeper, daar moet ik echt niet aan denken."

Dat de trainer echter voor de ervaren Van der Steen kiest, snapt Sikking overigens wel. "Toch hoop ik niet dat ik volgend jaar nog tweede viool moet spelen. Ik heb ook het gevoel dat ik er klaar voor ben om eerste doelman te zijn", aldus de doelverdediger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen