Van Noortwijk over Verbeek: "Puinhoop bij Feyenoord"

6 mei 2021, 08:26

Bas van Noortwijk (66) gaat na veertien seizoenen deze zomer afzwaaien bij Feyenoord. De teammanager kijkt terug op mooie jaren en is over bijna alle trainers van de Rotterdammers met wie hij samenwerkte in het verleden positief. Alleen met de voortijdig vertrokken Gertjan Verbeek had hij helemaal niks en steekt dat dan ook niet onder stoelen of banken.

"Verbeek zou organisatorisch sterk zijn. Maar daar heb ik niets van gemerkt", vertelt Van Noortwijk tegenover het Algemeen Dagblad over het seizoen 2008/09 waarin Verbeek de leiding had. "Ik heb nog nooit zo'n puinhoop meegemaakt bij Feyenoord. Er was niet met hem te werken. En daarbij was hij respectloos naar mensen. Onbegrijpelijk, eigenlijk, als je kijkt naar wat hij presteerde. We donderden bijna van de ranglijst af."

Verder kon de teammanager met vrijwel alle trainers opschieten en ook met de meeste spelers had hij een goede relatie: bijvoorbeeld met Graziano Pellè, die nog een goed advies kreeg van Van Noortwijk. "Graziano kreeg maandelijks zóveel bekeuringen dat ik hem op een bepaald moment het volgende adviseerde: Neem een privéchauffeur, ben je goedkoper uit", haalt hij een mooie anekdote op over de Italiaanse spits van inmiddels Parma.

Lees ook: 'Ook Van Galen wordt geen teammanager Feyenoord'

Met het naderende afscheid blikt de teammanager van Feyenoord, voor wie nog geen opvolger gevonden werd, terug op zijn periode. "Spelers, trainers en directieleden zullen me heus weleens vervloekt hebben. Wie weet denken ze straks wel: 'fijn dat-ie eindelijk is opgerot.' Wie zal het zeggen, joh? Maar één ding hebben ze me nooit kunnen verwijten. En dat is dat ik een rol heb gespeeld. Ik ben altijd eerlijk geweest. Naar iedereen", aldus Van Noortwijk. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen