Overmars over uitspraak: "Grandioos voor tussenjaar"

Overmars over uitspraak: "Grandioos voor tussenjaar"

6 mei 2021 – Ajax won de landstitel, KNVB Beker en stond in de kwartfinale van de Europa League. Geen slechte oogst voor een tussenjaar, zoals voor dit seizoen werd geschetst. Toch blijft directeur voetbalzaken Marc Overmars achter zijn eigen woorden staan. "Het is grandioos voor een tussenjaar. Zo noemde ik deze jaargang aan het begin van het seizoen, en daar sta ik eigenlijk nog steeds achter."

Dat vertelt hij tegenover Voetbal International. "Het was en is namelijk ingegeven door keuzes die we wilden en willen maken maar door de impact van corona niet mogelijk zijn. Dat heb ik destijds ook met het begrip tussenjaar bedoeld, en met een bepaalde achtergrond geschetst", legt Overmars zijn eigen uitspraken uit. In plaats van vol door te investeren om de aansluiting met de Europese top verder te vinden, moest Ajax de voet van het gaspedaal laten.

En mede door de coronacrisis ziet Overmars dat er een behoorlijke uitdaging staat te wachten in de zomer, ook door het tussenjaar. "We hebben de lat qua nieuwe contracten steeds hoger gelegd. Dan krijg je de dynamiek dat alles en iedereen daarin mee wil gaan. Dat is ook hetgeen waarvoor we moeten waken. We kunnen niet voor elke speler zomaar even richting de miljoenen gaan. Want je ziet de hele kostenpost al flink groeien, terwijl de inkomsten zijn afgenomen."

Lees ookOvermars flirt met AZ'er Wijndal: "Zou een heel goede speler zijn"

Mede daarom gaf hij eerder al eens aan dat er voor zo'n vijftig miljoen verkocht zal moeten worden om quitte te draaien in de zomer. "Een vertrek van Nicolás Tagliafico en David Neres zou niet onlogisch zijn", weet Overmars dan ook. "Dat zij openstaan voor een transfer, is geen geheim. Net zoals het algemeen bekend is dat uitgaande transfers een belangrijk deel van onze inkomsten zijn." Toch is het vanwege de onvoorspelbaarheid van de markt en de wankele financiële zekerheid van clubs maar de vraag of er grote clubs komen voor het Ajax-duo.

gerelateerd