Mount via Vitesse naar CL-finale: "Onbeschrijfelijk"

Mount via Vitesse naar CL-finale: "Onbeschrijfelijk"

5 mei 2021 – Het leven lacht Mason Mount toe. De middenvelder is dit seizoen van grote waarde bij Chelsea en hielp zijn club woensdag aan een startbewijs voor de Champions League-finale tegen Manchester City. Met zijn 2-0 had hij een groot aandeel in de overwinning op Real Madrid.

Dolgelukkig verscheen Mount voor de camera bij BT Sport. "Ik kan dit niet beschrijven", zei hij. Vervolgens waagde hij toch een poging. "Het was een geweldig optreden van de ploeg vanavond. We hebben hard gewerkt in een zware wedstrijd. We wilden ieder duel winnen. We stonden lang met 1-0 voor, maar dat maakte niet uit omdat één goal van Real alles weer zou veranderen."

Mount maakte aan alle onzekerheid een einde door de 2-0 te maken. De ontlading was dan ook gigantisch. "Je zag de feestvreugde die ontstond, het was een enorm belangrijke goal voor ons en het gaf ons lucht in de laatste minuten. We hebben alles gegeven en hadden meer kunnen scoren, maar dit is ook geweldig. Toch moeten we niet nu al feest vieren, want we hebben nog niks. Hopelijk winnen we de Champions League en ook de FA Cup."

Drie jaar geleden speelde Mount nog op huurbasis bij Vitesse. Inmiddels is hij vaste waarde bij zowel Chelsea als de nationale ploeg van Engeland.

gerelateerd