Jansen relativeert Emmen-succes: "Verdienen meer dan vier ton"

Jansen relativeert Emmen-succes: "Verdienen meer dan vier ton"

5 mei 2021 – Anco Jansen bekijkt van een afstandje hoe zijn oude club FC Emmen vecht tegen degradatie. De aanvaller verliet de club uit Drenthe in de winterstop voor een avontuur bij NAC Breda en ziet zijn oude club nu ineens veel winnen. Helemaal verrassend vindt hij dat niet.

Toen Jansen vertrok, had Emmen nog niet één keer gewonnen in het seizoen. Na de winterstop begon het vervolgens ineens wel te lopen. "Er lopen sinds de winterstop vijf of zes spelers rond die meer dan vier ton verdienen. Dat is wat heel veel mensen vergeten, of niet weten", zegt Jansen tegen Voetbal International. "Ik denk dat er veel clubs uit het rechterrijtje van de Eredivisie zijn die jongens als Michael Verrips of Kerim Frei hadden willen halen, maar FC Emmen heeft de portemonnee als enige getrokken."

Die keuze pakt absoluut niet slecht uit, ziet Jansen. "Maar we moeten er ook niet meer van maken dan het is, want met een selectie met zulke salarissen mag je ook weleens wat wedstrijdjes winnen, lijkt me", stelt de aanvaller. "Dat zou er nog eens bij moeten komen, al die uitgaven en nu nog steeds op nul zeges staan, haha. Dus knap als ze het redden? Absoluut. Een wonder? Zeker niet."

Emmen staat zestiende en heeft met nog drie speelronden te gaan een punt minder dan Willem II.

gerelateerd