Petrovic verging van de pijn: "Hele ziekenhuis heeft me gehoord"

Petrovic verging van de pijn: "Hele ziekenhuis heeft me gehoord"

5 mei 2021 – Het zijn vervelende dagen voor Zeljko Petrovic. De trainer van Willem II ontbrak zaterdag op de bank tegen FC Utrecht omdat hij kampte met een acute hernia. Daar is hij inmiddels aan verholpen, maar dat betekent niet dat hij meteen alweer topfit is.

Woensdag was de trainer zelfs al even op de club. Petrovic heeft in het ziekenhuis een kleine blokkade laten verhelpen, maa zal later nog terug moeten komen voor de echte ingreep. Dat zal na het seizoen gebeuren. "De dokter ging met een spuit naar de beklemde zenuw en spoot er toen iets in. Ik had verdoving, maar dat hielp niet echt. De pijn was tien keer zo erg als ik de hele week al had gehad in mijn rug. En daarna moest er nog ander spul in worden gespoten, dat voor de langere termijn moet helpen. Ook dat was weer niet te doen. Ik denk dat ze me in het hele ziekenhuis hebben gehoord", zegt hij tegen het Brabants Dagblad.

Nu moet Petrovic een tijdje pijnvrij zijn. Als dat lukt, kan het vaker worden herhaald. Dat ziet hij echter niet zitten. "Nee, nee", zegt Petrovic. "Nu ik weet wat het inhoudt, weet ik zeker dat ik dit nooit van mijn leven meer laat doen. Als er nog een keer iets moet gebeuren, dan een echte operatie. Onder narcose."

Amper een dag na de ingreep reed hij alweer naar de club, al ging dat letterlijk met pijn en moeite. "Ik had voor het eerst sinds een week weer kunnen slapen. De pijn moet langzaam weg trekken de komende dagen, maar dit kon ik al wel weer. Ik ben nog heel even bij de training blijven kijken, maar toen was de energie echt op." Vrijdag hoopt hij weer op het veld te staan. "Ik moet rustig aan doen van de dokter. Maar ja, zo zit ik niet echt in elkaar hè. Ik zal het proberen."

gerelateerd