Sterling kort na protestacties van clubs slachtoffer van racisme

Sterling kort na protestacties van clubs slachtoffer van racisme

5 mei 2021 – Engelse voetbalclubs deden er de afgelopen dagen via social media alles aan om racisme af te keuren en onder de aandacht te brengen, maar toch is het meteen weer misgegaan. Raheem Sterling van Manchester City is namelijk slachtoffer geworden van racisme.

Minder dan 48 uur na de acties van de Engelse clubs, die allemaal social media in de ban deden om aandacht te vragen voor racisme. Toch is Sterling dus meteen weer slachtoffer geworden. "De racistische opmerking die naar Raheem Sterling is gestuurd, is onaanvaardbaar en we willen het niet op Instagram", liet een woordvoerder van Facebook, dat eigenaar is van Instagram, weten. "We hebben de opmerking verwijderd en actie ondernomen tegen het account dat deze opmerking heeft gepost."

Hij beseft dat het vervelend is dat dit is gebeurd, zeker na alle acties van de clubs en de spelers. "Dit zal niet van de ene op de andere dag opgelost zijn, maar we doen er alles aan om onze gemeenschap te beschermen tegen misbruik", zei de woordvoerder bovendien. Sterling is al vaker slachtoffer geworden van racisme en heeft ook al vaker via social media het probleem onder de aandacht gebracht.

Sterling plaatste zich dinsdag voor de Champions League-finale, door met City het Franse Paris Saint-Germain uit te schakelen.

gerelateerd