Lof voor Koeman: "Heeft het verdiend om nog een jaar te blijven"

5 mei 2021, 21:05

Aanvankelijk had Ronald Koeman het moeilijk bij FC Barcelona, maar de Nederlandse trainer heeft zijn zaken nu prima op orde in Camp Nou. De Copa del Rey werd al gewonnen en mogelijk volgt ook nog het kampioenschap, aangezien Barcelona de zaken goed voor elkaar heeft in La Liga. Koeman heeft het zodoende verdiend om ook volgend jaar voor de groep te staan. vindt Oriol Romeu.

De Spanjaard staat onder contract bij Southampton, waar hij eerder ook samenwerkte met Koeman. "Hij heeft het verdiend om nog een jaar te blijven", laat hij optekenen in Spaanse media. "Dat ze de beker hebben gewonnen, is voornamelijk zijn verdienste. Hij zet knap in op jonge spelers. Eerder bij Southampton kreeg hij juist het verwijt dat hij jonge talenten niet de kans gaf, en altijd ouderen opstelde. Nu zie je dat hij dat zeker wel doet, omdat de spelers er klaar voor zijn. Denk aan Pedri, Ilaix en Ansu Fati."

Ook de naam van Xavi Hernandez valt veel bij Barcelona, weet Romeu. "Zijn tijd komt zeker nog", denkt de speler die eerder bij Barcelona speelde. Hij kwam echter niet verder dan één duel in het eerste. "Ik verwacht dat Xavi bij Barcelona komt, maar ik denk niet dat dit het juiste moment is. Ik hoop wel dat hij in de toekomst de kans krijgt, maar voor volgend seizoen had ik zeker voor Koeman gekozen."

Barcelona staat derde in La Liga, met evenveel punten als nummer twee Real Madrid en twee minder dan Atlético Madrid. Zaterdag komt laatstgenoemde naar Camp Nou. Koeman kan door een schorsing dan niet op de bank zitten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen