Manchester United wacht bizar druk speelschema

Manchester United wacht bizar druk speelschema

5 mei 2021 – Er staat Manchester United qua speelschema een enorm drukke tijd te wachten. De Engelse topclub heeft woensdag te horen gekregen dat de wedstrijd tegen Liverpool is verplaatst naar donderdag 13 mei. Dat betekent dat de ploeg van Donny van de Beek in vijf dagen tijd drie wedstrijden zal moeten spelen.

Afgelopen zondag ging de wedstrijd tussen Man United en Liverpool niet door, vanwege supportersprotesten bij het stadion. Er is door de Engelse bond besloten om het duel nu elf dagen later, op donderdag 13 mei, in te plannen. Er wachten daardoor bizar drukke tijden voor Man United. Donderdag speelt het in de Europa League tegen AS Roma en vervolgens wacht op zondag de wedstrijd tegen Aston Villa in de Premier League.

Vervolgens wacht op dinsdag, twee dagen daarna, de wedstrijd tegen Leicester City. Twee dagen daarna is het weer feest met dus de wedstrijd tegen Liverpool. Dat zijn dus drie Premier League-duels in vijf dagen. Bizarre tijden voor United, en het blijft druk voor die club als het daarna ook de Europa League-finale moet spelen. Die staat op 26 mei ingepland. Voor die eindstrijd speelt United nog tegen Fulham (19 mei) en Wolverhampton Wanderers (23 mei).

United won vorige week met 6-2 van Roma en staat zodoende al met anderhalf been in de finale van de Europa League.

gerelateerd