Kuipers niet meedogenloos genoeg: "Honderd procent rood"

Kuipers niet meedogenloos genoeg: "Honderd procent rood"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

5 mei 2021 – Het optreden van Björn Kuipers in de halve finale van de Champions League tussen Manchester City en Paris Saint-Germain (2-0) heeft voor de nodige opschudding gezorgd. De coach deelde een rode kaart uit aan Angel Di Maria, maar had van Dick Jol nog wel meer mogen uitdelen.

De voormalig toparbiter laat bij De Telegraaf zijn licht schijnen over het optreden van Kuipers. "Ze proberen hun frustraties af te reageren op de scheidsrechter, maar misschien kunnen ze bij PSG eens in de spiegel kijken want ze hebben zich werkelijk schandalig gedragen", begint hij zijn verhaal. Kuipers had van hem rode kaarten moeten geven aan Presnel Kimpembe en Danilo Pereira. Zij lieten hun frustratie blijken met harde tackles.

"Het zijn honderd procent rode kaarten. Op zulke doodschoppen staat maar één straf en dat is wegwezen", vindt Jol. "Kuipers zal misschien gedacht hebben na de rode kaart voor Di Maria: 'Laat ik de boel verder maar redelijk heel houden, anders heb ik de poppen helemaal aan het dansen'. Maar eigenlijk vind ik dat niet goed. Als je op dit niveau fluit, moet je meedogenloos zijn. Het gaat niet om hen, het gaat om jou. En jij moet de goede beslissing nemen. En dat heeft hij in deze twee gevallen niet gedaan."

Volgens Jol hield het optreden van zijn landgenoot niet over. "Al met al was het niet de beste wedstrijd van Kuipers in Europa. Dat begon al met het fluiten voor die strafschop voor PSG, die geen strafschop was. Dat moet je dan terugdraaien en daarmee creëer je al onbegrip. Na die 2-0 gingen ze uit frustratie allemaal rare dingen doen. Het zijn gewoon slechte verliezers. Het is een club als PSG onwaardig hoe die spelers zich gedragen hebben."

Lees ook: 'UEFA start géén onderzoek naar uitspraken van Kuipers'

Reacties

gerelateerd