Aubameyang was doodziek door malaria: "Vier kilo verloren"

Aubameyang was doodziek door malaria: "Vier kilo verloren"

5 mei 2021 – Pierre-Emerick Aubameyang heeft een behoorlijk jasje uitgedaan door een malaria. Tijdens de vorige interlandperiode was de spits van Arsenal op pad met de nationale ploeg van Gabon en toen ging het mis. Malaria heeft hem een behoorlijke klap gegeven, zo heeft Aubameyang gezegd tegen Sky Sports.

De aanvaller miste vier duels op rij bij Arsenal door malaria. Vorige week maakte hij eindelijk zijn rentree in de Europa League-wedstrijd tegen Villarreal. De openhartige spits heeft woensdag een boekje opengedaan over zijn ziekte. "Ik voelde me aanvankelijk normaal, alleen een beetje moe toen ik terugkeerde in Engeland. Je weet dat reizen vanuit Gabon ver is, dus ik voelde me moe. Ook tegen Liverpool was ik moe, maar ik dacht dat dat door het reizen kwam."

Daarna ging het mis voor de spits. Zijn situatie werd steeds slechter. "Ik voelde me heel erg slecht. Ik ben nog nooit zo ziek geweest, het was echt heel zwaar", zegt de spits. "Drie dagen achter elkaar had ik koorts, de hele dag non-stop. Ook paracetamol en andere medicijnen hielpen niet. Toen heb ik met de dokter besloten om naar het ziekenhuis gegaan, omdat het vermoeden was dat ik malaria had opgelopen."

Dat bleek inderdaad het geval te zijn. "Ik heb toen drie dagen in het ziekenhuis gelegen en voelde me heel slecht. Ik heb vier kilo verloren in die dagen. Het was heel erg en mijn familie schrok ervan om me zo te zien. De doktors en het personeel hielpen me goed. Gelukkig heb ik het juiste moment de goede zorg gekregen, want als dat niet gebeurt dan kan het fout aflopen met malaria."

Donderdag tegen Villarreal, als Arsenal een 2-1 nederlaag moet zien wegpoetsen, kan de spits in actie komen. De vraag is alleen voor hoe lang. "In mijn hoofd ben ik weer fit, maar fysiek nog niet helemaal. Hopelijk gaat het snel beter met mijn lichaam. Mentaal ben ik er klaar voor."

gerelateerd