Barça naar rechtbank om Koeman op de bank te krijgen

5 mei 2021, 16:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is duidelijk dat FC Barcelona het absoluut niet eens is met de twee wedstrijden schorsing die Ronald Koeman opgelegd heeft gekregen voor zijn gedrag tegen Granada (1-2 verlies). Koeman werd toen naar de tribunes gestuurd met een rode kaart en kreeg vervolgens twee duels schorsing aan de broek. Ondanks een hoger beroep staat de straf nog steeds, maar Barcelona laat het er niet bij zitten.

Woensdag heeft La Liga bekendgemaakt dat de straf zal blijven staan. Een hoger beroep had voor Barcelona en Koeman dus niet het gewenste resultaat, waardoor Koeman niet van de partij is tegen Atlético Madrid komend weekend. Afgelopen weekend zat Koeman tegen Valencia (2-3 winst) zijn eerste wedstrijd schorsing uit. Door het hoger beroep hoopte Barcelona hem er alsnog bij te hebben in de kraker tegen Atlético, maar het gewenste resultaat bleef uit.

Wederom laat Barcelona het er echter niet bij zitten. De club wil bij de rechtbank voor sportzaken voor elkaar krijgen dat de straf voor Koeman wordt opgeschort. Op die manier zou Koeman alsnog beschikbaar kunnen zijn voor aanstaande zaterdag. Of de gang naar de rechtbank soelaas gaat bieden, is nu nog niet duidelijk. Lukt het niet om Koeman vrijgesproken te krijgen, dan zal Alfred Schreuder de honneurs weer waarnemen.

Koeman en Barcelona bereiden zich voor op een spannende en cruciale fase van het seizoen. De Catalanen staan derde, met evenveel punten als nummer twee Real Madrid en twee minder dan Atlético. Die ploeg komt zaterdag op bezoek in Camp Nou. In Spanje zijn nog vier speelronden te gaan.

Lees ookKoeman mist La Liga-kraker tegen Atlético definitief

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen