SC Heerenveen
0 – 0
AZ

'UEFA start géén onderzoek naar uitspraken van Kuipers'

'UEFA start géén onderzoek naar uitspraken van Kuipers'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

5 mei 2021 – Björn Kuipers hoeft vanuit de UEFA geen sancties te verwachten naar aanleiding van zijn gefloten wedstrijd in de halve finale van de Champions League tussen Paris Saint-Germain en Manchester City. De Fransen waren na het duel ziedend vanwege enkele harde uitingen van de leidsman, maar er wordt normaliter geen onderzoek ingesteld door de Europese voetbalbond.

Dat schrijft het goed ingevoerde Franse L'Équipe althans. Hoewel het in theorie nog wel mogelijk is dat de UEFA achter de uitingen van Kuipers aangaat, zal dat niet gebeuren. De instantie kiest ervoor om het vertrouwen uit te spreken in de Nederlander en als er een onderzoek ingesteld zou worden, was dat inmiddels al gebeurd. Alleen als Paris Saint-Germain nog een officiële aanklacht zou indienen, zou het voorval nog worden onderzocht. De kans op succes lijkt daarbij zo klein, dat PSG het erbij zal laten.

Lees ook: Kritiek op Kuipers na zijn CL-optreden houdt aan

De Europese voetbalbond zou ervoor kiezen om het vertrouwen uit te spreken in de leidsman, die ook op het EK 2021 actief zal zijn en daarom zijn blazoen schoon moet houden. Of zijn veelbesproken optreden nog gevolgen kan hebben voor een eventuele finale op dat toernooi, is nog veel te vroeg. Voor de finale van de Champions League was hij door zijn aanstelling in de halve eindstrijd sowieso niet meer in beeld. Arbiters fluiten nooit de finale én halve finale van dat toernooi.

Kuipers werd dinsdagavond door Marco Verratti en Ander Herrera beschuldigd dat hij de spelers onheus zou hebben bejegend. 'Fuck off' en 'Fuck you' zou hij hebben gebezigd, iets waarvoor de spelers zelf naar eigen zeggen een flinke schorsing voor zouden hebben gekregen. Ook enkele analisten vonden dat de Nederlander geen sterke wedstrijd floot, al had dat overigens weinig te maken met opmerkingen richting de PSG-spelers.

Reacties

gerelateerd