De Jong sluit nieuw contract en Ajax-transfer Ihattaren niet uit

De Jong sluit nieuw contract en Ajax-transfer Ihattaren niet uit

5 mei 2021 – PSV gaat 'gewoon' proberen om het contract van Mohamed Ihattaren te verlengen. Hoewel het talent op een dood spoor lijkt te zitten in Eindhoven onder trainer Roger Schmidt, is een nieuwe verbintenis volgens technisch manager John de Jong op voorhand zeker niet uitgesloten. Hetzelfde geldt overigens voor een overstap naar Ajax of een andere club.

Dat laat de technisch manager weten tegenover Voetbal International over de toekomst van Ihattaren. Volgens De Jong is het ondanks alle problemen in de laatste maanden zeker geen hoofdpijndossier. "Nee hoor, zo kijk ik er niet naar. Ik vind het jammer dat het nog niet is gelukt zijn kwaliteiten maximaal te ontwikkelen en te laten renderen", stelt de technisch eindverantwoordelijke, die aangeeft dat de club er alles aan blijft doen om hem optimaal te ontwikkelen.

Ook gaan de gesprekken over het verlengen van zijn contract gewoon door, ondanks dat dát het afgelopen jaar tot dusver niet tot een akkoord leidde. "Maar ik sluit niet uit dat het wél gebeurt", aldus De Jong. "Mo heeft net als Cody Gakpo en Jordan Teze zo'n mooie groei vanuit de academy doorgemaakt. Dat is wat we willen bij PSV." Volgens hem is het boek zowel voor Ihattaren, als De Jong en ook Schmidt nog zeker niet gesloten.

Lees ook'PSV gaat naast Ihattaren ook Malen en Dumfries verkopen'

Mocht er toch géén overeenkomst worden bereikt, dan behoort een zomerse overgang ook tot de opties om een transfervrije uittocht een jaar later te voorkomen. En zelfs een transfer naar Ajax is niet uitgesloten. "Iedereen mag zich bij mij melden als het bedrag goed is. Dit is de voetbalwereld, daarin kun je niets uitsluiten", weet De Jong, die in het interview benadrukt dat de bal vooral bij Ihattaren ligt.

gerelateerd