Spitsenzoektocht FC Barcelona: Memphis, Agüero en Martínez

5 mei 2021, 14:19   Bijgewerkt: 5 mei 2021, 14:26

In Catalonië is de spitsenpositie van FC Barcelona weer volop voer voor discussie en geruchten. Terwijl de berichten naar buiten komen dat Ansu Fati (18) het EK in de komende zomer moet missen vanwege aanhoudend blessureleed, is de roddelpers weer volop in de nieuwe aanvaller voor Ronald Koeman gedoken. Memphis Depay wordt alom beschouwd als de meest realistische optie, maar zeker niet de enige.

En ook ziet El Mundo Deportivo de Nederlander sportief niet als de ideale optie voor FC Barcelona, dat is Erling Haaland. Met hem en zijn familie werd volgens de krant zelfs al gesproken, maar de vraagprijs van honderdvijftig miljoen (!) euro van Borussia Dortmund is voor de armlastige Catalanen veel te gortig. 'De club kijkt dan ook serieuzer naar de transfervrije opties', weet het medium.

In die race heeft Memphis wel een streepje voor op de eveneens genoemde Kun Agüero. 'Maar laatstgenoemde zou het te gek vinden om samen te spelen met zijn vriend Lionel Messi in Camp Nou.' Toch is de komst van Memphis, die vorige week werd gespot bij het zoeken naar een huis in Barcelona, realistischer. 'Een paar weken geleden heeft zijn zaakwaarnemer, dezelfde als Jasper Cillessen, met de club gesproken. Daar is hem iets meer dan de helft aangeboden van het bod in oktober.'

Desondanks zou de oogappel van Koeman nog belangstelling hebben in Barcelona, ondanks dat Juventus, Internazionale en ook Atlético Madrid veel betere biedingen hebben gedaan. 'Maar Juventus ziet hem ook als een ideale optie om het kwaliteitsniveau te verhogen. Fabio Paratici, de sportdirecteur van Juventus, wil Memphis dan ook graag binnenhalen.' In elk geval is een langer verblijf in de Ligue 1 uitgesloten volgens het Saanse medium.

Lees ook'Paris Saint-Germain doet Messi eerste officiële contractvoorstel'

Lautaro Martínez ook nog in beeld

Door hetzelfde medium werd ook nog de mogelijke komst van de 23-jarige Lautaro Martínez besproken. Hoewel hij niet transfervrij is, behoort een overgang meer tot de opties dan enkele maanden gelden. 'Hij staat nog altijd op de lijstjes, maar heeft een stuk minder prioriteit dan een jaar geleden.' Destijds was hij in Camp Nou de eerste optie, maar was de vraagprijs van 111 miljoen euro problematisch. Ditmaal zou hij voor negentig miljoen euro opgepikt kunnen worden, al is de verwachting dat hij zijn contract binnen afzienbare tijd gaat verlengen. Pas als dat gebeurd is, zullen de geruchten rondom hem echt gaan liggen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen