Ten Hag verwacht Ajax-selectie grotendeels bijeen te houden

5 mei 2021, 13:57

Erik ten Hag verwacht dat de selectie van Ajax grotendeels in tact blijft richting het volgende seizoen. De oefenmeester van de Amsterdammers ziet de talenten en de routiniers in Amsterdam blijven. Ook laat hij zijn licht schijnen over het mogelijke vertrek van twee spelers en wat er misschien nog bij moet komen op de transfermarkt.

"Bij de jonge categorie denk ik aan Devyne Rensch, Jurriën Timber en Ryan Gravenberch. Bij de oudere aan Maarten Stekelenburg, Daley Blind, Davy Klaassen en Dusan Tadic. Die spelers zullen vrijwel zeker blijven en zijn allemaal nog zo hongerig", vertelt Ten Hag aan Voetbal International over de selectie van het komende seizoen. Antony, Mohammed Kudus en Sébastien Haller ziet hij als nieuwelingen zich nog verder ontwikkelingen en voor Edson Álvarez en Lisandro Martínez geldt hetzelfde. "Al deze spelers vormen met elkaar een stevige kern. In tegenstelling tot andere jaren lijkt de leegloop minder te zijn, nog los van het gegeven dat de clubs die bij ons kopen ook door corona zijn getroffen en minder te besteden zullen hebben."

Voor David Neres en Nicolas Tagliafico zit er momenteel wel een transfer in. "Iemand als Tagliafico komt steeds meer op een leeftijd dat je nog een volgende uitdaging wil aangaan", weet Ten Hag. "Neres hoeft qua leeftijd nog geen stap te maken, maar zit natuurlijk al wel lang bij Ajax, en hem gun ik het ook. Tegelijkertijd is hij de laatste twee seizoenen aan het kwakkelen met zijn fitheid, dus dan zal het ook niet gemakkelijk zijn. (…) Een grote club zal toch enigszins terughoudend zijn een voetballer te contracteren die in de laatste twee jaar te weinig fit is geweest."

Lees ookOvermars flirt met AZ'er Wijndal: "Zou een heel goede speler zijn"

Als potentiële versterkingen noemt Ten Hag vooral een linksachter. "Mocht Tagliafico vertrekken, dan is het wel wenselijk daar een versterking te halen. Oussama Idrissi is gehuurd van Sevilla, dus voorin op de flanken ontstaat ook wat ruimte. Datzelfde geldt voor de spitspositie door het vertrek van Brian Brobbey. Overigens hebben we met Remko Pasveer al de eerste versterking vastgelegd", weet de oefenmeester.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen