Qatar bijt van zich af na kritiek van de voetbalwereld

Qatar bijt van zich af na kritiek van de voetbalwereld

5 mei 2021 – Qatar heeft voor het eerst openlijk gereageerd op de enorme storm kritiek die er de laatste maanden was op het land. De organisator van het WK 2022 vindt het niet terecht dat er zoveel kritiek is op het land en stelt dat de harde aantijgingen onjuist zijn. Volgens sjeik Thamer Al-Thani maakt het land een enorme ontwikkeling door de laatste tijd.

Dat vertelde hij als hoofd voorlichting van het oliestaatje tegenover persbureau DPA. Hij laat weten dat Qatar achter de boodschap staat van alle voetballanden die opkomen voor de mensenrechten. "De kritiek van die landen op Qatar is echter ongepast", stelt Al-Thani. "Mensen zijn veelal niet goed op de hoogte van de ontwikkelingen die ons land doormaakt. Qatar heeft duidelijke progressie gemaakt en blijft dat ook doen."

Volgens de woordvoerder zijn er al heel veel verbeteringen en veranderingen doorgevoerd in bijvoorbeeld de situatie voor arbeidsmigranten. "We hopen daarom op meer begrip vanuit de voetbalbonden, fans en spelers", stelt Al-Thani, die daarbij opvoert dat er heel veel wetgeving veranderd moet worden in Qatar en alle problemen niet binnen enkele maanden zomaar op te lossen zijn.

Lees ook: VVCS volgt Oranje en overhandigt petitie tegen Qatar aan KNVB

Het is weliswaar een stap in de goede richting voor Qatar, toch spreken vooralsnog alle cijfers in het nadeel van het land dat volgend jaar het WK organiseert van 21 november tot en met 18 december. Nadat talloze landen, waaronder Nederland, in de vorige interlandbreak aandacht vroegen voor het probleem, kwam Denemarken vorige week opnieuw met een heel kritische brief. Het Scandinavische land is een van de sterkhouders achter de kritiek op Qatar.

gerelateerd