Kritiek op Kuipers na zijn CL-optreden houdt aan

5 mei 2021, 11:39   Bijgewerkt: 5 mei 2021, 15:49

Niet alleen de spelers van Paris Saint-Germain hadden kritiek op scheidsrechter Björn Kuipers, ook enkele analisten waren niet onder de indruk van het optreden van de Nederlander tijdens de return van de halve finale van de Champions League. In Nederland kan hij nog veelal wél op steun rekenen. 

Arsène Wenger vond vooral dat Kuipers meer had moeten optreden tegenover het zuigende gedrag van de Braziliaan Fernandinho. "Hij was continu aan het provoceren. Als je Di Maria wegstuurt, had Fernandinho ook rood verdiend", analyseerde de Fransman na het duel tegenover beIN Sports. "Bovendien had hij op dat moment al geel moeten hebben." De middenvelder ontsnapte na elke lichte overtreding of moment van opschudding echter telkens aan een kaart van Kuipers.

Het Franse Medium L'Équipe gaf de leidsman ook een onvoldoende voor zijn optreden, maar was met een vijf behoorlijk mild. 'Gelukkig was de VAR er om hem te overrulen bij de strafschop die hij aan PSG gaf', oordeelde de krant, die vond dat Kuipers geen grote fouten maakte verder, maar de overtuiging miste om het duel écht leiding te geven. 'En als hij de PSG-spelers daadwerkelijk beledigd heeft, is dat onverstandig.'

Lees ook: Pochettino hoopt op UEFA-onderzoek tegen Kuipers

Analist Fabio Capello vond dat Kuipers wel heel streng was voor Di Maria. Volgens hem was een gele kaart meer op z'n plaatst geweest. "En dan had hij ze allebei geel moeten geven", zei hij eveneens tegenover Sky Sports Italia over Fernandinho. Ook PSG's technisch directeur Leonardo werd door RMC Sport gevraagd naar het optreden van Kuipers. "Ik wil onze uitschakeling niet goedpraten met zijn optreden, maar op heel veel momenten handelde hij niet goed", hield hij zich nog enigszins in.

In Nederland wordt het vooral opgenomen voor de leidsman, waarbij de strekking vooral is dat de spelers van Paris Saint-Germain vooral naar zichzelf moeten kijken en niet zo moeten piepen. 'Als de UEFA het duel van dinsdagavond nog eens onder de loep gaat nemen, dan is de kans groot dat Paris St. Germain moet boeten vanwege het wangedrag van de spelers en de trainer', schrijft TC/Tubantia bijvoorbeeld over het optreden van Kuipers. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen