Youri Mulder gaat functie bij Schalke 04 vervullen

Youri Mulder gaat functie bij Schalke 04 vervullen

5 mei 2021 – Youri Mulder (52) gaat aan de slag bij Schalke 04: de voormalig speler van Die Königsblauen heeft een functie als lid van de Raad van Commissarissen gekregen. Hij werd dinsdag niet alleen unaniem verwelkomd in die positie, maar zal ook plaatsnemen als lid van de zogeheten sportcommissie. Hij kan worden gezien als de opvolger van Huub Stevens.

Dat heeft Schalke 04 bekend gemaakt. "Na het verrek van Huub Stevens hebben we weer een zeer bekwame persoon met voetbalkennis in de Raad van Commissarissen", stelt Jens Buchta, de voorzitter van de RvC. "Hij heeft zich bewezen als voetballer, coach en als sportcommentator. Op deze manier kunnen we de economische en sportieve positie van de club in de komende jaren weer versterken."

In het verleden liet Stevens weleens doorschemeren dat de functie van RvC-lid ontzettend goed betaalt, toch besloot hij na dit seizoen definitief te stoppen in zijn functie in Gelsenkirchen. Mulder wordt voor een periode van in eerste instantie twee jaar benoemd en zal naast zijn plek in de RvC ook plaatsnemen in de sportcommissie, omdat dat het sportieve onderdeel is waarover hij iets te zeggen heeft.

Lees ook: Mulder over op degradatie afstevenend Schalke

Met de degradatie van Schalke 04 naar de 2. Bundesliga ligt er een flinke taak voor de club om de selectie vernieuwen en door te selecteren om zo snel mogelijk weer terug te keren op het hoogste niveau van Duitsland. Mulder stond tussen 1993 en 2002 onder contract bij Schalke 04 en kwwam tot 202 officiële wedstrijden namens die club, waarin hij 43 doelpunten maakte en 29 assists gaf. 

gerelateerd