FC Utrecht haalt Timber-broer Quinten op bij Ajax

5 mei 2021, 10:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Utrecht heeft Ajax-talent Quinten Timber (19) transfervrij vastgelegd. De middenvelder komt over vanuit Amsterdam waar hij een aflopende verbintenis had en tekent een contract voor drie seizoenen in de Domstad. Zodoende komt er anders dan voor zijn broertje Jurriën Timber dus geen doorbaak voor hem in de Johan Cruijff Arena.

Dat heeft FC Utrecht bekend gemaakt. Ajax verliest daarmee een jeugdinternational uit alle lichtingen en een speler die veertig keer uitkwam voor het beloftenteam in de Eerste Divisie. Timber besloot echter heel bewust voor Utrecht – zijn geboortestad – te kiezen. "Sportief gezien wil ik een mooie stap maken. FC Utrecht is een fantastische club, met fantastische fans. Ik vind de ambities die ze hebben heel mooi en wil daar graag een bijdrage aan leveren", vertelt hij op de clubsite.

De middenvelder kijkt uit naar FC Utrecht, waar hij hoopt alsnog door te breken. Bij Ajax kwam hij niet tot zijn debuut in de hoofdmacht. "Ik ben snel, krachtig, en heb goede voetbalkwaliteiten", omschrijft hij zichzelf. "Ik hou van deze stad en van deze club. Ik heb er veel zin in. Van kleins af aan kom ik hier al om wedstrijden te kijken met de buren. Nu mag ik hier voetballen: dat is prachtig."

Lees ookFC Utrecht haalt met Grieks international eerste zomer aanwinst

Naar verluidt hadden ook buitenlandse clubs interesse in Timber, die ook als rechtsback uit de voeten kan. FC Utrecht dat met eerder Anastasios Douvikas (21) al een talentvolle aanvaller vastlegde, wil de selectie van René Hake verjongen. "Dat hij in deze fase van zijn carrière heel bewust voor ons kiest, met zijn potentie, en geloof heeft in onze plannen: daar zijn we ontzettend blij mee. Hij is een ontzettend talentvolle speler, met drive en iemand die veel energie legt wedstrijden. Het is hartstikke mooi om te zien hoe trots de familie is dat nu de cirkel rond is voor Quinten", aldus technisch directeur Jordy Zuidam.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen