Keiharde kritiek op egoïstische Neymar: 'Was dit een grap?'

5 mei 2021, 08:14

Paris Saint-Germain leed dinsdagavond een volstrekt kansloze nederlaag op bezoek bij Manchester City (2-0) in de return van de halve finale van de Champions League. Hoewel de Fransen zelf vonden dat ze het duel domineerden, dacht de internationale media daar beduidend anders over. De kritiek aan het adres van bijvoorbeeld de Braziliaan Neymar was snoeihard.

In eigen land krijgt hij van France Football net als ploeggenoot Icardi, die maar acht balcontacten had gehad toen hij na een uur werd gewisseld, bijvoorbeeld een twee. 'Was dit een grap, Neymar?', vroeg het medium zich hardop af. Ook het egocentrische in zijn spel viel op. 'Hij was onuitstaanbaar en wilde alles zelf doen. Bij afwezigheid van Kylian Mbappé vond hij dat het lot van het duel in zijn handen lag. Maar hij verprutste vooral ontzettend veel goede ballen.' L'Équipe was met een vijf iets milder voor de aanvaller. 

Het Spaanse El Mundo Deportivo zag eveneens een egoïstische Neymar. 'Als er een Remontada in had gezeten dinsdagavond, dan zou die bij hem moeten beginnen. Maar de aanvaller speelde alleen maar voor zichzelf', schreef de krant. Ángel Di Maria verloor volgens het medium zijn hoofd en Abdou Diallo, de vervanger van Mitchel Bakker, haalde ook een forse onvoldoende. 'Hij stond bij beide tegengoals niet op de juiste plaats.'

Het Catalaanse dagblad SPORT denkt dat de slechte wedstrijd van Neymar en de voortijdige uitschakeling van Paris Saint-Germain weleens grote gevolgen kan hebben. 'Neymar buiten', kopt het daarom groots. Daar kan een dubbele boodschap in worden gezien: enerzijds is hij uitgeschakeld in de Champions League, anderzijds zou zijn vertrekwens juist groeien door opnieuw een mislukking in Europa.

Lees ookPochettino hoopt op UEFA-onderzoek tegen Kuipers

Vanuit Engeland kwam er nog enige bescherming voor Neymar, die met een zeven het hoogste cijfer kreeg van The Guardian. 'Hij liet slecht enkele flitsen zien van zijn talent, een schande', was er ook een kritische noot van het medium, dat Di Maria een '1' gaf voor diens optreden. Riyad Mahrez kreeg met een tien het hoogste cijfer. Sky Sports beoordeelde Neymar met een 6, terwijl Di Maria een vier kreeg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen