Pochettino hoopt op UEFA-onderzoek tegen Kuipers

Pochettino hoopt op UEFA-onderzoek tegen Kuipers

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

5 mei 2021 – Mauricio Pochettino heeft zich aangesloten bij de kritiek van zijn spelers op scheidsrechter Björn Kuipers. Ander Herrera en Marco Verratti liepen na de uitschakeling in de Champions League helemaal leeg over de Nederlander, die tegen Leon Paredes 'Fuck off' zou hebben gezegd. De coach van Paris Saint-Germain hoopt dan ook op een onderzoek van de UEFA.

Dat zei hij na de verloren halve finale van de Champions League, waarin Kuipers de leiding had. Na de eerste beschuldigingen over de opmerking richting Paredes, kwam later naar buiten dat hij tegen Verratti ook 'fuck you' zou hebben gebezigd. "Voor mij is het allemaal zo duidelijk dat ik het er verder niet meer over wil hebben. We hebben het al heel veel over de scheidsrechter gehad. Het is jammer, er zijn diverse situaties die hij verkeerd ingeschat heeft", dacht Pochettino over Kuipers tegenover RMC Sport. In het geval van Kuipers geldt in elk geval dat de gehele wedstrijd opgenomen wordt van wat hij zegt.

Over de harde woorden richting Paredes en mogelijk Verratti: "Dat is wat de spelers zeggen van wat er gebeurd is op het veld. Als dat zo is, dan zou de UEFA een onderzoek moeten starten", denkt de oefenmeester, die echter ook weet dat daarmee de nederlaag niet ongedaan gemaakt kan worden. "Wij moeten naar onszelf kijken en het team voorbereiden om volgend seizoen nog beter voor de dag te komen." 

Lees ook: Hevige kritiek op Kuipers: "Hij zei 'f*ck off tegen Paredes"

Want de teleurstelling over de uitschakeling overheerste na de matige wedstrijd in Manchester ook bij Pochettino, die overigens ook goede dingen zag. "De manier waarop we de wedstrijden tegen Manchester City hebben gedomineerd, geeft hoop voor de toekomst", zei hij, ondanks dat het feit dat PSG in de return geen schot op doel produceerde. "We hebben alles gegeven en daarom ben ik trots op de spelers."

gerelateerd