Nederland
1 – 0
Oostenrijk

Overmars flirt met AZ'er Wijndal: "Zou een heel goede speler zijn"

Overmars flirt met AZ'er Wijndal: "Zou een heel goede speler zijn"

5 mei 2021 – Ajax's technisch directeur Marc Overmars heeft openlijk geflirt met de mogelijke komst van Owen Wijndal. Hij ziet de back van AZ als zeer interessante optie voor de Amsterdammers, maar benadrukt dat de Amsterdammers in de komende zomer vooral spelers moeten verkopen. Een overgang van Alkmaar naar de hoofdstad van Nederland lijkt dan ook nog niet aan de orde.

Dat doet de directeur tegenover De Telegraaf. "Ik kan niet ontkennen dat dit voor ons een heel goede speler zou zijn", zo stelt Overmars in de ochtendkrant. "Een jonge jongen, Nederlander en beginnend international. Beginnend, want anders gaat AZ weer heel hoog in de boom zitten. Ik denk dat ik wel zaken kan doen in Alkmaar. Maar of ik dat doe, is een tweede."

Eerder gaf Overmars namelijk aan dat Ajax in de komende zomer voor zo'n vijftig miljoen euro zal moeten verkopen om quitte te spelen. "Je kijkt altijd naar Nederlandse topspelers, hoewel Toby een Belg is. Naar Nederlandse internationals die te betalen zijn en ons sterker maken: dat is het uitgangspunt als je iemand met ervaring haalt. Tegelijkertijd kijk je naar jonge betaalbare spelers, die zich hier kunnen ontwikkelen tot topspelers."

Lees ookOvermars erkent dat Ajax voor zo'n vijftig miljoen moet verkopen

Over de inkomende transfer van Remko Pasveer is de technisch eindverantwoordelijke ook duidelijk. "Wij gaan geen keeper van twintig miljoen euro halen. En dan zoek je het in een andere richting. Ongeacht wat er met Onana gebeurt, op keepersvlak zijn we nu ingedekt", stelt Overmars, die nog altijd baalt van het transfervrije vertrek van Brobbey. "Zijn vertrek naar RB Leipzig doet me pijn. We zijn allemaal gek op hem, hij hoort hier thuis, past tussen jeugdspelers als Ryan Gravenberch, Jurriën Timber en Devyne Rensch, die hier in het eerste elftal nu stappen maken."

gerelateerd