'Club Brugge-uitblinker Lang in Premier League-belangstelling'

'Club Brugge-uitblinker Lang in Premier League-belangstelling'

4 mei 2021 – Noa Lang kent een geweldige eerste seizoen in dienst van Club Brugge en heeft zich met zijn prestaties in de kijker gespeeld van diverse clubs. Leeds United zou de oud-Ajacied met grote interesse volgen en eerder al was al bekend dat hij zelf wel open staat om de stap naar een Europese topcompetitie al te maken na één seizoen in de Jupiler Pro League te hebben gespeeld. 

Dat schrijft het doorgaans betrouwbare The Telegraph althans. Volgens de kwaliteitskrant heeft Lang zich in de kijker gespeeld bij manager Marcelo Bielsa, maar is Leeds United niet de enige geïnteresseerde club. Eerder al werd hij gelinkt aan Duitse en Spaanse clubs, terwijl Club Brugge zijn contract juist wil verlengen omdat het zo tevreden is over de ontwikkeling van de vleugelaanvaller.

Lees ookLang denkt al aan zomers vertrek bij Club Brugge

De Belgische topclub huurde Lang in eerste instantie van Ajax, maar besloot na diens geweldige start snel de optie van zo'n zes miljoen euro snel te lichten – wat anders pas na het seizoen was gebeurd: dat was direct bij de deal al bedongen. Met zestien doelpunten en tien assists in iets meer dan dertig wedstrijden maakt Lang – die ook in het eerste play-off-duel scoorde – veel indruk in België.

Leeds United kent onder Bielsa een geweldig seizoen bij hun rentree in de Premier League. De club staat op de elfde plaats op het hoogste niveau in de Engeland, maar is ook volop bezig met het komende seizoen. Ajax-verdediger Nicolas Tagliafico werd eerder al concreet gelinkt aan een overgang naar The Whites

gerelateerd